23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Steam Deck: Κίνηση ΜAT από την Valve; Ανακοινώθηκε η νέα φορητή κονσόλα!

    Εδώ και αρκετό καιρό ακουγόταν ως φήμη ότι η Valve είχε στα σκαριά τη δική της «απάντηση» στο Switch της Nintendo, μια φορητή PC-based κονσόλα, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα στους PC gamers να παίξουν τους τίτλους της Steam library… παντού! Τελικά, ύστερα από ένα όργιο φημών, η Valve… εμφανίστηκε και ανακοίνωσε το Steam Deck, την portable κονσόλα της, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο Δεκέμβριο για τις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

    H συσκευή που παρουσιάστηκε θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια μείξη ανάμεσα στο Switch, το Game Gear και το Steam Controller και είναι εμφανές ότι είναι προορισμένη για gaming on the go! Σύμφωνα με έγκριτες πηγές τα τελικά του specs (τα οποία δεν είναι τελικά) αφορούν σε μια οθόνη touch screen 7 ιντσών με ανάλυση στα 1280 x 800 pixels και 16:10 aspect ratio, 400 nits brightness levels και 60Hz refresh rate. Επιπλέον, διαθέτει δύο thumbsticks, δύο trackpads και έναν κλασικό αναλογικό D-Directional pad, 4 κύρια fire buttons, triggers και grip buttons. Επιπλέον, στο Steam Deck θα συναντήσετε ένα headphone jack, διπλά μικρόφωνα και τη δυνατότητα για haptic feedback, με τη συσκευή να «ζυγίζει» κοντά στα 669 γραμμάρια.

    Στα ενδότερα, η Valve «συμμάχησε» με την AMD και έτσι στο Steam Deck «κατοικεί» ένα custom chipset που η CPU του είναι χρονισμένη στα 2.4 με 3.5GHz, ενώ η ειδική GPU τρέχει στο 1 με 1.6GHz, με 8 RDNA 2 compute units. Η Valve ισχυρίζεται ότι το ειδικό chipset που σχεδίασε η AMD για το Steam Deck πρόκειται για ένα μικρό Zen 2 powerhouse, το οποίο δύναται να τρέξει ακόμη και τα πιο απαιτητικά PC games. Επιπλέον, η φορητή πρόταση της Valve έρχεται με 16GB LPDDR5 RAM και 512GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου NVMe, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD card. Όσον αφορά το νευραλγικό τομέα της αυτονομίας, η εταιρεία Gabe Newell αναφέρει ότι μία φόρτιση (διαθέτει φορτιστή στα 40W) χαρίζει 2 με 8 ώρες παιχνιδιού (ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού και την χρήση).

    H συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο quick suspend και resume feature. Πατώντας το power button βάζει το Steam Deck σε sleep mode. Επιπλέον, η φορητή κονσόλα της Valve θα υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία από περιφερειακά Bluetooth και άλλου τύπου περιφερειακά μέσω της USB-C που θα διαθέτει. Επιπλέον, η Valve επιβεβαίωσε ότι οι PC gamers θα μπορούν να συνδέσουν το Steam Deck σε μια εξωτερική οθόνη και να «λιώσουν» ακόμη και σε ανάλυση 8Κ στα 60Hz ή 4K στα 120Hz, με τη φορητή κονσόλα να διαθέτει DisplayPort 1.4, HDMI 2.0 και Ethernet ports, όπως επίσης USB 3.1 και 2 USB 2.0 (ουσιαστικά θα είναι ένα Mini PC στην παλάμη του χεριού σας).

    Όπως έγινε γνωστό, η τιμή του Steam Deck θα ανέρχεται περίπου στα 399$ και δεν σας κρύβουμε ότι ήδη μας έχει κινήσει την περιέργεια!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles