20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Steam: Τέλος η υποστήριξη για λειτουργικά Windows 7, 8 και 8.1!

    Με μια σχετικά δυσάρεστη “έκπληξη” ήρθαν αντιμέτωποι από την πρώτη ημέρα του νέου έτους, οι gamers που (για οποιοδήποτε λόγο) διαθέτουν στα συστήματά τους λειτουργικά συστήματα Windows 7, 8 και 8.1. Η Valve πάτησε το κουμπί και έτσι από την 1η Ιανουαρίου ο Steam client της δεν θα δέχεται updates κάθε τύπου (συμπεριλαμβανομένων και security updates).  H δημοφιλής πλατφόρμα είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο ότι θα προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια και πράγματι οι υπεύθυνοι του Steam τήρησαν την… υπόσχεση τους.

    Το τέλος της υποστήριξης αφορά και το κομμάτι του technical support σε ότι αφορά σε θέματα που αφορούν τα προαναφερθέντα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα Windows, τα οποία βρίσκονται στο εσωτερικό συστημάτων 11 ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι το ποσοστό των PC gamers που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα παραπάνω OS δεν ξεπερνάει το 1%, καθώς ήδη ο αριθμός των συστημάτων που χρησιμοποιούν Windows 10 και Windows 11 ξεπερνάει το 95%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στους gamers που κάνουν χρήση λειτουργικού MacOS. H Valve συστήνει στους gamers να αναβαθμίσουν τα συστήματα τους τουλάχιστον σε Windows 10.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles