23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Στο μύλο… του “politically correct” τα θετικά αποτελέσματα της Cyta

    Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία την απόφαση του ΔΣ της Cyta να προχωρήσει στην ανανεώσει της  σύμβασης και τον επαναδιορισμό του Ανδρέα Νεοκλέους στη θέση του CEO της Cyta για άλλα 5 χρόνια με αυξημένες απολαβές.

    Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει ότι «έχουμε ήδη ενημερώσει τόσο τον υπουργό Οικονομικών όσο και την Επιτροπή Οικονομικών για τη σκανδαλώδη απόφαση του ΔΣ της Cyta, όχι μόνο να ανανεώσει τη σύμβαση του CEO ενώ αυτό δεν προβλεπόταν κατά την προκήρυξη πριν 5 χρόνια, αλλά και να του δώσει κολοσσιαία αύξηση μισθού».

    Στο ίδιο «μήκος κύματος» και οι αναφορές του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος έγραψε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερωθεί για κάποια σοβαρά θέματα που αφορούν την Cyta.

    Ανέφερε επίσης ότι ενώ η πίτα της αγοράς συνεχώς διευρύνεται, το μερίδιο της Cyta μειώνεται, ενώ επανέλαβε ότι η απόφαση του ΔΣ για εκτόξευση του μισθού του CEO είναι σκανδαλώδης.

    Σημειώνεται ότι οι τοποθετήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προέκυψαν με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο, επί των ημερών του Ανδρέα Νικοκλέους στη θέση του CEO της Cyta, ο οργανισμός κατέγραψε έσοδα ρεκόρ το 2022 συνολικού ύψους €400 εκατ. ενώ τα κέρδη του Οργανισμού την προηγούμενη χρονιά ήταν στα €76 εκατ.

    Παρά το ότι το αίτημα για περισσότερη διαφάνεια στις σχέσεις και στις οικονόμες συναλλαγές των ημικρατικών οργανισμών ήταν και πρέπει να παραμείνει έντονο, το όλο ζήτημα θα πρέπει να προσεγγιστεί με ρεαλισμό, όπως αντιμετωπίζεται και στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, ώστε να μην «αλεστεί» στο μύλο… του “politically correct” η ουσία, που είναι τα έως τώρα θετικά αποτελέσματα που καταγράφει η Cyta, επί θητείας Ανδρέα Νικοκλέους.

    Διαβάστε επίσης: Ookla: «Μεγάλο» χάσμα μεταξύ των ταχυτήτων που διαφημίζονται και των πραγματικών

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles