17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Τα smart glasses του Facebook θα φέρουν την υπογραφή της Ray-Ban!

    Πίσω στο 2019 είχε ακουστεί έντονα η φήμη ότι το Facebook αναπτύσσει τα δικά του smart glasses. Μάλιστα, οι insiders τότε είχαν εντάξει και την Ray-Ban στη δημιουργία του εν λόγω έξυπνου gadget. Έκτοτε βέβαια τα συγκεκριμένα smart glasses εξαφανίστηκαν από τα ραντάρ μας, όμως από ότι φαίνεται τo development team συνέχιζε σιωπηρά τη δουλειά του. Και εάν το 2019 η ανάπτυξη των συγκεκριμένων γυαλιών δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια φήμη, τελικά όπως σύντομα θα αποτελέσουν απτή πραγματικότητα. Στο πρόσφατο meeting των επενδυτών του Facebook, ο CEO, Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εν λόγω προϊόντος.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ιθύνων νους του Facebook, αφού πρώτα επιβεβαίωσε την ανάπτυξη των γυαλιών με την Ray-Ban στη συνέχεια τόνισε ότι θα διαθέτουν τη μορφή και το σχέδιο του εμβληματικού brand και θα προσφέρουν μια σειρά από ιδιαίτερα cool λειτουργίες. Σε αυτή τη φάση, βέβαια δεν γνωρίζουμε τίποτα αναφορικά με τις δυνατότητες, ωστόσο όπως έχει αναφέρει και το έγκριτο The Verge, ενδέχεται τα συγκεκριμένα smart glasses να μην διαθέτουν ενσωματωμένο display και να προσανατολίζονται περισσότερο στο Augmented Reality.  Αν και πολλές εταιρείες (Google, Amazon και ενδεχομένως Apple) έχουν επιχειρήσει να αναπτύξουν τα δικά τους γυαλιά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να υπάρχει κάποιο mainstream μοντέλο στην αγορά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles