20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ταινία η ζωή του Bruce Lee από το σκηνοθέτη του “Life of Pi”

    Ο Ang Lee, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των “Life of Pi” και “Brokeback Mountain”ετοιμάζει μια νέα ταινία για τον “θρύλο” των πολεμικών τεχνών Bruce Lee. Ο γιος του Ang Lee, Mason Lee, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο project, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Dan Futterman, που έγραψε τα “Capote” και “Foxcatcher”, θα υπογράψει το σενάριο.

    Ο Bruce Lee, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1973 σε ηλικία 32 ετών, ήταν Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, φιλόσοφος και δάσκαλος πολεμικών τεχνών κινεζικής καταγωγής. Καταγόταν από το Χονγκ Κονγκ, ενώ αργότερα πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. Υπήρξε ο ιδρυτής της πολεμικής τέχνης Jeet Kune Do και αναγνωρίστηκε διεθνώς ως ο κορυφαίος δάσκαλος πολεμικών τεχνών του 20ού αιώνα. Το γεγονός ότι έπαιξε σε έξι κινηματογραφικές ταινίες, τον καθιέρωσε στην συνείδηση του κόσμου ως διαχρονικό πρότυπο, όντας ένας από τους επιτυχέστερους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου.

    Η μεταφορά της ζωής του σε ταινία αποτελεί ένα μεγάλο πάθος για τον Ang Lee, το οποίο θα γίνει πραγματικότητα με την υποστήριξη της Sony και τις 3000 Pictures. Όσον αφορά τον Mason Lee, που θα ενσαρκώσει τον “πατέρα” των πολεμικών τεχνών, έχει εμφανιστεί σε ταινίες όπως το “The Hangover Part II”, η ρομαντική κωμωδία “Stand By Me”, το δράμα “Limbo” και το “Who Killed Cock Robin”.

    Διαβάστε επίσης: Οι ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρα για τον “Τζογαδόρο” του Ράσελ Κρόου (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles