23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    TCL 40 NXTPAPER Hands-On Review: “Paper-like display από το… μέλλον”!

    Η γνωστή μας TCL έχει πλέον καθιερωθεί στην κατηγορία των vfm smartphones με ποιοτικές και κομψές προτάσεις που καλύπτουν το μέσο χρήστη αλλά κυρίως για τις τεχνολογίες οθόνης και προβολής που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια. “Αιχμή” του δόρατός της είναι η τεχνολογία NXTPAPER και πέραν των tablets της, μπορούμε να την απολαύσουμε και στα smartphones, όπως το νέο TCL 40 NXTPAPER που έπεσε στα χέρια μας και ήρθε στην ελληνική αγορά! Πάμε να το δούμε…

    Αφού σημειώσουμε οτι “δίπλα” στη συσκευή λανσάρεται και το TCL 40 NXTPAPER (5G), το οποίο θα δείτε σε άλλο άρθρο και βίντεο καθώς έχει αισθητές διαφορές, να πούμε οτι το μοντέλο έχει ελκυστική σχεδίαση με εντυπωσιακό πίσω μέρος, ειδικά στο μπλε ηλεκτρίκ χρώμα που είχαμε στη διάθεσή μας. Χωρίς να γλιστρά, χωρίς να συγκρατεί “δαχτυλιές”, αλλά ταυτόχρονα ελκύοντας τα βλέμματα και προσφέροντας καλό grip. Το camera module είναι μεγάλο και φθάνει μέχρι την άνω αριστερή γωνία της συσκευής, ενώ το πάχος είναι πολύ μικρό, στα 7,9mm και το βάρος ανέρχεται στα 195gr. Στη συσκευασία θα βρείτε μονάχα ένα καλώδιο USB Type-A σε Type-C, παρ’ότι ο όγκος της (απο ανακυκλωμένο χαρτί), προδιαθέτει για πολά περισσότερα. Πάντως το grip είναι εξαιρετικό και έτσι η ανάγκη για θήκη μειώνεται σε μεγάλο βαθμό.

    Η οθόνη είναι το highlight όλων των NXTPAPER μοντέλων και δεν έχουμε κάποια εξαίρεση εδώ. LCD panel 6,78″ με 90Hz refresh rate και FullHD+ ανάλυση, hole-notch για τη selfie κάμερα και bezels μικρού σχετικά μεγέθους, αλλά τα ωραία αρχίζουν από το… menu. Στις ρυθμίσεις της προβολής θα βρείτε όλες τις NXTPAPER λειτουργίες και δυνατότητες ώστε να κρατήσετε τα μάτια σας ξεκούραστα μετά από πολύωρη χρήση αλλά και να απολαύσετε την αίσθηση και όψη “χαρτιού”, με λιγότερο έντονα χρώματα ή και σε ασπρόμαυρη προβολή για e-book reading! Όταν λέμε αίσθηση, εννούμε την αφή, καθώς το προστατευτικό της οθόνης δεν αφαιρείται και είναι αυτό που της προσφέρει ένα “χάρτινο” feel, το οποίο μας άρεσε αρκετά! Αυτός είναι και ο λόγος που η οθόνη δεν αντανακλά έντονα το φως και είναι ορατή ακόμα και υπό έντονη ηλιοφάνεια (anti-glaring), κάτι που εκτιμήσαμε δεόντως. Να τονίζουμε οτι η προστασία από το μπλε φως πιστοποιείται από την ΤÜV Rheinland. 

    Επιπλέον οφείλουμε να τονίσουμε οτι το TCL 40 NXTPAPER υποστηρίζει και το Stylus της εταιρείας και μάλιστα μπορείτε ξεχωριστά να αποκτήσετε το ειδικό case που έχει και θέση για το stylus αυτό (€19,90)! Είναι κάτι που το διαφοροποιεί από το 5G μοντέλο και γενικότερα η μεγαλύτερη ανάλυση και διαγώνιος της οθόνη, συν το stylus, το καθιστούν ιδανικότερο για όσους μπορούν να διαχειριστούν τις μεγαλύτερες διαστάσεις του αλλά θέλουν και μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής και αφής.

    Το Android 13 συνδυάζεται με το TCL UI και εξαιρώντας μερικές επιπλέον προεγκατεστημένες εφαρμογές, είναι λιτό και χρηστικό. Στο εσωτερικό της συσκευής δεσπόζει το MediaTek Helio G80 chipset με την Mali-G52 MC2 GPU, ένας συνδυασμός που βρίσκεται ένα “κλικ” κάτω από του 5G μοντέλουν αλλά και πάλι θα καλύψει σε επιδόσεις το μέσο χρήστη. Η RAM ανέρχεται στα 8GB αλλά επεκτείνεται στα 16GB μέσω virtual RAM ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι 256GB και επεκτείνεται μέσω microSD, με το tray να έχει 3 θέσεις (2 για SIM και μια για microSD).

    Στον τομέα της φωτογραφίας και του video, η κύρια κάμερα των 50MP είναι αυτή που κάνει σχεδόν όλη τη δουλειά, με επιτυχία, χάρη στο f/1.8 διάφραγμα και το PDAF, προσφέροντας καλές λήψεις. Στο πλευρό της, σε αντίθεση με το 5G μοντέλο, βρίσκουμε μια 5MP ultra-wide camera, η οποία είναι σαφώς ευπρόσδεκτη και προτιμότερη της depth κάμερας κατά τη γνώμη μας, ενώ παραμένει παρούσα η 2MP macro camera. Υποστηρίζεται HDR και λήψη 1080p video στα 30FPS. Το ίδιο video λαμβάνει και η selfie των 32MP, η οποία θα σας καλύψει άνετα.

    Ο ήχος προέρχεται από δύο ηχεία και είναι 3D stereo, ένα επιπλέον “όπλο” τον multimedia τομέα, ενώ υπάρχει και audio jack. Στον τομέα της συνδεσιμότητας θα απολαύσετε Wi-Fi ac (dual-band, Wi-Fi Direct), BT 5.1 με A2DP και LE αλλά και NFC, όπως και FM Radio, με την Type-C θύρα να είναι 2.0. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος στο power/lock πλήκτρο και λειτουργεί αρκετά καλά. Κλείνουμε με την αυτονομία που είναι εξαιρετική χάρη στην μπαταρία των 5.010mAh, η οποία επαναφορτίζεται έως και στα 33W με τον αντίστοιχο φορτιστή. Έτσι έχουμε το τελευταίο σημείο διαφοροποίησης με το 5G μοντέλο, το οποίο υποστηρίζει φόρτιση έως 15W. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας ευκολότερα.

    Το TCL 40 NXTPAPER διατίθεται στην Ελλάδα έναντι €209 και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους χρησιμοποιούν πολλές ώρες καθημερινά το κινητό τους και γενικότερα σε όσους δίνουν βάρος στην θέαση και προβολή, ενώ είναι μια καλή λύση και για μικρότερους σε ηλικία χρήστες (παιδιά και εφήβους), χάρη στην προστασία των ματιών που μπορεί να παρέχει.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles