23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος εποχής για το Nintendo 3DS! H Nintendo σταμάτησε την παραγωγή του!

    Το Nintendo 3DS άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία του gaming, αποτελώντας ένα από τα πιο πετυχημένα handhelds όλων των εποχών. Οι συνολικές πωλήσεις της υπολογίζονται σε παραπάνω από 75 εκατομμύρια units παγκοσμίως, ένα πραγματικά τεράστιο νούμερο, το οποίο επιτεύχθηκε μέσα σε 9 χρόνια (από το 2011 μέχρι το 2020).

    Ωστόσο, σύμφωνα με ένα report του Verge, η Nintendo αποφάσισε το Σεπτέμβριο να τραβήξει την πρίζα, τερματίζοντας την παραγωγή της γνωστής φορητής κονσόλας. Αυτή τη στιγμή στο επίσημο website της Nintendo στην Ιαπωνία τα νέα 3DS LL, 2DS LL αλλά και 2DS αναφέρει το status των συγκεκριμένων μοντέλων ως «Out of Production», αναγράφοντας μάλιστα ένα μήνυμα το οποίο πιστοποιεί ότι η συγκεκριμένη σειρά κονσολών έχει ολοκληρώσει τον κύκλο παραγωγής της. Και σα να μην έφτανε αυτό, το αμερικανικό site της Nintendo φαίνεται σα να έχει διαγράψει οποιαδήποτε αναφορά στο 3DS, παραθέτοντας απλώς ένα Link το οποίο μεταφέρει τους χρήστες σε ένα support page legacy κονσολών.

    Η προαναφερθείσα κίνηση δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση από τη στιγμή που το Switch διαθέτει portable λειτουργία, ήταν εμφανές ότι η «ζωή» του 3DS όδευε προς το τέλος της. Παρόλα αυτά, η αγαπημένη Handheld κονσόλα μας “αποχαιρετάει” με χιλιάδες τίτλους και σχεδόν μια 10ετή πορεία, οπότε αν μη τι άλλο θα περάσει εύκολα στο πάνθεον των πιο πετυχημένων κονσολών της Nintendo.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles