17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    The Terminator: Προφητική η ταινία για τον Τζέιμς Κάμερον

    Πριν μερικές δεκαετίες ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς οι ταινίες που συνδέονταν με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και τους κινδύνους που τη συνοδεύουν. Πλέον, η ΑΙ δεν είναι κάτι μακρινό, αλλά μια τεχνολογία που έχει μπει δυναμικά στη σύγχρονη καθημερινότητα. Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω μας, ο Τζέιμς Κάμερον ανέφερε ότι μια ταινία που γύρισε πριν από σχεδόν 40 χρόνια, ήταν μια προειδοποίηση για το τι συμβαίνει σήμερα.

    Πιο συγκεκριμένα, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CTV News, έκανε γνωστές τις απόψεις του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της απεργίας της SAG-AFTRA εναντίον των στούντιο του Χόλυγουντ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κάμερον αναφέρθηκε στην ταινία του 1984 “The Terminator”, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

    «Σας προειδοποίησα το 1984 και δεν ακούσατε», δήλωσε ο Κάμερον στο CTV News. Σημειώνοντας ότι «συμμερίζεται απόλυτα την ανησυχία» ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να πάει πολύ μακριά, ο Κάμερον ανέφερε: «Νομίζω ότι η οπλοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος».

    «Πιστεύω ότι θα μπούμε στον ισοδύναμο αγώνα πυρηνικών όπλων με την Τεχνητή Νοημοσύνη και αν δεν το εξελίξουμε εμείς, οι άλλοι σίγουρα θα το κάνουν, και έτσι τότε θα κλιμακωθεί. Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια Τεχνητή Νοημοσύνη σε ένα πεδίο μάχης, να γίνεται πόλεμος από τους υπολογιστές με μια ταχύτητα που οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να παρέμβουν και να μην έχετε ικανότητα να το αποκλιμακώσετε».

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles