18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    The Witcher: 10 σημεία “κλειδιά” που πρέπει να θυμάσαι πριν δεις την 3η σεζόν

    Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και σύντομα θα έχεις την ευκαιρία να στηθείς στην τηλεόραση για να παρακολουθήσεις την 3η σεζόν του The Witcher. Τα νέα σε αυτή την περίπτωση είναι ευχάριστα και δυσάρεστα. Αφενός θα δεις νέα επεισόδια και θα βάλεις ακόμα ένα… λιθαράκι στην εξέλιξη της ιστορίας. Αφετέρου γνωρίζεις ότι αυτή θα είναι η τελευταία εμφάνιση για το Henry Cavill στο ρόλο του Geralt, γεγονός που προκαλεί γλυκόπικρα συναισθήματα.

    Ακόμα και στην περίπτωση που έχεις ήδη αποδεχτεί ότι ο ηθοποιός στην 4η σεζόν θα αλλάξει, έχεις να αντιμετωπίσεις ένα ακόμα πρόβλημα που μπορεί να σου καταστρέψει όλη την εμπειρία προβολής του The Witcher! Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που είδες τα επεισόδια της 2ης σεζόν και είναι λογικό πολλά στοιχεία να μη τα θυμάσαι! Μην ανησυχείς, γιατί ετοιμάσαμε ήδη έναν κατάλογο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστείς, προκειμένου να μην αναγκαστείς να δεις το 2ο κύκλο ξανά από την αρχή!

    Τι πρέπει να θυμάσαι:

    1. Η Yennefer έχει ανακτήσει τις δυνάμεις της


    Η Yennefer έχασε τις δυνάμεις της στην αρχή της 2ης σεζόν του The Witcher, μετά τη μάχη του Sodden. Είχε χρησιμοποιήσει απαγορευμένη μαγεία φωτιάς, γι ‘αυτό πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου σαν κοινή θνητή. Η ιστορία της μάγισσας στη σεζόν 2 ήταν αρκετά διαφορετική από τα μυθιστορήματα, καθώς η Yennefer δεν χάνει τη μαγεία της στα βιβλία. Η ίδια ήταν τόσο απελπισμένη να ανακτήσει τις δυνάμεις της που ευθυγραμμίστηκε για λίγο με το Voleth Meir. Ευτυχώς, συνειδητοποίησε ότι η προστασία της Ciri ήταν πιο σημαντική από την ανάκτηση της μαγείας της. Αφού σχεδόν θυσιάστηκε για να σώσει τη Ciri από το Voleth Meir, η Yennefer πήρε πίσω τις δυνάμεις της.

    2. Η Ciri ένωσε το Geralt και τη Yennefer


    «Το πεπρωμένο από μόνο του δεν αρκεί, χρειάζεται κάτι περισσότερο», είπε ο Geralt στη Yennefer μετά την τελική μάχη της 2ης σεζόν του The Witcher. Ο Geralt αισθάνθηκε προδομένος από τη Yennefer, αφού έμαθε ότι σχεδόν έδωσε τη Ciri στο Voleth Meir για να πάρει πίσω τις δυνάμεις της. Ενώ η Yennefer υποστήριξε ότι ο Voleth Meir θα μπορούσε να βρει και να εξερευνήσει τις βαθύτερες πληγές κάποιου, ο Geralt δεν ήταν έτοιμος να συγχωρήσει τη Yennefer. Ακόμα και αφού η μάγισσα σχεδόν θυσιάστηκε για να σώσει τη Ciri στο τέλος της σεζόν 2, ο Geralt ήταν ακόμα θυμωμένος με αυτό που είχε κάνει. Η σεζόν 2 όμως αποκάλυψε ότι ο Geralt είναι πρόθυμος να διορθώσει τη σχέση του με τη Yennefer για χάρη της Ciri.

    3. Οι δυνάμεις της Ciri ενεργοποιούν τους Μονόλιθους

    Οι δυνάμεις της Ciri είναι το κλειδί για το multiverse του The Witcher. Η 2η σεζόν επιβεβαίωσε ότι η Ciri είναι μέρος μιας προφητείας που αναφέρει το τέλος του κόσμου και την αρχή ενός νέου, με οδηγό κάποιον με Elder Blood. Η Ciri είναι μέρος μιας εξαιρετικά ισχυρής μεταλλαγμένης γενεαλογίας που γεννήθηκε από τα Ξωτικά, γι’ αυτό είναι τόσο ισχυρή. Οι δυνάμεις της μπορούν να ενεργοποιήσουν τους Μονόλιθους, τους οποίους ο Geralt καταλήγει στο συμπέρασμα ότι λειτουργούν ως πύλες προς άλλες σφαίρες. Ως εκ τούτου, η Ciri είναι το κλειδί για τη σύνδεση διαφορετικών κόσμων.

    4. Στο finale της 2ης σεζόν παρουσιάζεται ο The Wild Hunt


    Η 2η σεζόν του The Witcher παρουσίασε το Wild Hunt, ένα μυστηριώδη στρατό ιππέων που υπάρχουν σε έναν διαφορετικό κόσμο. Το Wild Hunt βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας του The Wither 3: Wild Hunter, αν και δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στα βιβλία του The Witcher.

    5. Τα Northern Kingdoms θέλουν τη Ciri νεκρή

    Τα Βόρεια Βασίλεια, αφού ενημερώθηκαν από την Tissaia για το ποια είναι η Ciri και γιατί είναι τόσο σημαντική, θέλουν τη Ciri νεκρή. Η πριγκίπισσα της Cintra, απόγονος του Elder Blood, που περπατά ελεύθερα σε όλη την ήπειρο αποτελεί απειλή για όλα τα βόρεια βασίλεια, καθώς δεν γνωρίζουν σε ποιον είναι πιστή η Ciri. Το μόνο βασίλειο που δεν φαίνεται να θέλει τη Ciri νεκρή είναι η Redania, γεγονός που κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα, αφού θέλουν να συλλάβουν τη Ciri για πολιτικούς λόγους.

    6. Τα εξωτικά ζητούν εκδίκηση από τους ανθρώπους

    Τα ξωτικά και οι άνθρωποι δεν έχουν καλές σχέσεις αμέσως μετά τη Σύζευξη των Σφαιρών. Ωστόσο, τα πράγματα είναι τώρα ακόμη πιο περίπλοκα μετά τη δολοφονία του μωρού του Filavandrel και της Francesca.

    7. Fringilla και Cahir έχουν πιαστεί από τον Emhyr

    Η Fringilla και ο Cahir σφυρηλάτησαν μια συμμαχία κατά τη διάρκεια της 2ης σεζόν του The Witcher. Η Fringilla δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία του παιδιού της Francesca – οι δυο τους ήταν φίλοι, τελικά. Ωστόσο, πείστηκε από τον Cahir να αναλάβει την ευθύνη για το θάνατο του μωρού των ξωτικών, ώστε να το χρησιμοποιήσουν για να εντυπωσιάσουν τον Emhyr και να δείξουν στη Λευκή Φλόγα ότι είναι έμπιστοι.

    8. Ο Emhyr (The White Flame) είναι ο πατέρας της Ciri

    Η τελική ανατροπή της σεζόν 2 του The Witcher είναι ότι ο Emhyr var Emreis, η Λευκή Φλόγα, είναι στην πραγματικότητα ο πατέρας της Ciri. Το κοινό γνώρισε τους γονείς της Siri στην 1η σεζόν του The Witcher όταν έσπασε η κατάρα του Duny και ανακοινώθηκε ο γάμος μεταξύ αυτού και της Pavetta.

    9. Ο Emhyr ψάχνει τη Ciri

    Ο Emhyr δεν είναι μόνο πατέρας της Ciri, αλλά την ψάχνει κιόλας. Το γιατί ο Emhyr θέλει τη Ciri παραμένει με αρκετά ερωτηματικά, αφού το Netflix δεν ξέρουμε πως θα χειριστεί την ιστορία. Πιθανώς, ο Emhyr θέλει τις δυνάμεις της Ciri για να κυβερνήσει την ήπειρο και να κάνει τους Nilfgaard όπως ήταν πριν ο σφετεριστής ανατρέψει τον Fergus var Emreis.

    10. Το Blood Origin εξήγησε την ιστορία των The Elder Blood & The Wild Hunt

    Το The Witcher: Blood Origin του Netflix, το πρώτο spinoff του The Witcher, ήταν ως επί το πλείστον ένα prequel. Τοποθετημένο πριν από τη Σύζευξη των Σφαιρών, το Blood Origin έδειξε την ιστορία προέλευσης τόσο του Elder Blood όσο και του Wild Hunt, δύο στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά για την ιστορία του The Witcher. Η μυθολογία πίσω από το Elder Blood and the Wild Hunt είναι διαφορετική στο Blood Origin του Netflix σε σύγκριση με τα βιβλία. Το Blood Origin δείχνει επίσης την προέλευση του Eredin, μιας κεντρικής φιγούρας στην ιστορία του Wild Hunt.

    Διαβάστε επίσης:

    Donna Summer: Η βασίλισσα της ντίσκο σε ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles