23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το digitallife.gr στηρίζει την διακήρυξη ανεξαρτησίας του Internet

    Το Internet μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Κι αυτό γιατί είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει δυνατή τη δημιουργία μίας πολύ παραγωγικής κοινότητας που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε να συζητήσει.

    Η διεθνής κίνηση για την ανεξαρτησία του Internet, ξεκινά σιγά σιγά από διάφορες ιστοσελίδες, οργανισμούς και εταιρείες, με σκοπό να συζητηθούν οι αρχές του Internet και να διατυπωθούν σε μία διακήρυξη και, η πρώτη αρχή για συζήτηση έχει ήδη γίνει.

    Η κίνηση αυτή, την οποία στηρίζει και επίσημα το digitallife.gr, προασπίζεται 5 σημεία αρχκά:

    • Το ελεύθερο από λογοκρισία διαδίκτυο
    • Την προώθηση οποιασδήποτε καινοτομίας θα επιτρέπει την παγκόσμια πρόσβαση στο διαδίκτυο με γρήγορες σε ταχύτητα και οικονομικές συνδέσεις.
    • Την διατήρηση του Internet ως ένα ανοιχτό δίκτυο, στο οποίο ο καθένας είναι ελεύθερος να συνδεθεί, να επικοινωνήσει, να γράψει, να διαβάσει, να παρακολουθήσει, να μιλήσει, να ακούσει, να μάθει, να δημιουργήσει και να καινοτομίσει.
    • Την προστασία της ελευθερίας στην καινοτομία και την δημιουργικότητα χωρίς να χρειάζονται άδειες. Δεν θα πρέπει να μπλοκάρονται τεχνολογίες και δεν θα πρέπει να τιμωρούνται οι καινοτόμοι για τις πράξεις των χρηστών τους.
    • Προστασία της ιδιωτικότητας και προάσπιση της δυνατότητας του κάθε ανθρώπου να ελέγχει τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες και οι συσκευές τους.

    Αν πιστεύετε κι εσείς ότι αυτά τα 5 σημεία είναι μία καλή βάση για συζήτηση και πιστεύετε επίσης ότι το διαδίκτυο είναι ένας χώρος που πρέπει να είναι ελεύθερος για δημιουργία, πρόσβαση και καινοτομία, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή την ιστοσελίδα (αν είστε οργανισμός ή εταιρεία) ή αυτή, αυτή και αυτή την ιστοσελίδα (αν είστε ιδιώτης) και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην κίνηση και τη συζήτηση.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles