20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Το Ηνωμένο Βασίλειο επενδύει περισσότερες από 100 εκατ. λίρες για να αναπτύξει τη δική του «εθνική» AI!

    Η A.I. αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο τεχνολογικό trend, καθώς οι πάντες μιλούν για τις δυνατότητες της και για το πως δύναται να μεταβάλλει τον κόσμο και την καθημερινότητά μας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αποδειχθεί και ένα δυνατό «όπλο» στα χέρια κάθε κυβέρνησης, για αυτό και αρκετά είναι τα κράτη που θέλουν να επενδύσουν για να κάνουν χρήση των ανεπτυγμένων εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης σε εθνικό επίπεδο. Μία από αυτές είναι και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποφάσισε να δαπανήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας για να αναπτύξει το δικό της σχέδιο για μια “εθνική” A.I.

    Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak και η γραμματέας τεχνολογίας Michelle Donelan, συμφώνησαν στο να χρησιμοποιήσουν το παραπάνω ποσό για να δημιουργήσουν μια Taskforce, η οποία θα καταστήσει την Βρετανία ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο στο κομμάτι της A.I. Οδηγός για την εν λόγω «ομάδα κρούσης» θα είναι η αντίδραση που είχε το βρετανικό κράτος στην πανδημία του COVID-19, στην οποία η τεχνολογία και η Τεχνητή Νοημοσύνη στάθηκαν αρωγοί  στη προσπάθεια για εξεύρεση θεραπευτικών μέσων και εμβολίων, με τους επιστήμονες να χρησιμοποιούν την AI για να αποκρυπτογραφήσουν το γονιδίωμα του ιού. Τα κονδύλια που πρόκειται να αποδεσμεύσει η αγγλική κυβέρνηση για την ενίσχυση του τεχνολογικού πρεστίζ του Ηνωμένουν Βασιλείου είναι πολλά περισσότερα, καθώς αγγίζουν τις 900 εκατ. λίρες και αφορούν ακόμη και στην ανάπτυξη ενός supercomputer που θα μπορεί να φέρει εις πέρας πολύπλοκους υπολογισμούς και περίπλοκες διεργάσιες, βοηθώντας στην επιστημονική έρευνα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles