23.6 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

  To «Remix OS for Mobile» σου επιτρέπει να λειτουργήσεις ένα Android smartphone και σαν ένα PC!

  Το 2015, μια εταιρεία με την ονομασία Jide έκανε την εμφάνισή της στην αγορά με το Remix Ultra Tablet. Αυτό το tablet διέθετε design παρόμοιο με εκείνο του Microsoft Surface, αλλά, αντί να τρέχει Windows, ερχόταν εξοπλισμένο με το Remix OS. Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα της Jide το οποίο βασίζεται στο Android και διέθετε αρκετά στοιχεία που προσιδιάζουν σε ένα desktop λειτουργικό. Το Ultra Tablet κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό και η εταιρεία λίγο αργότερα παρουσίασε το Remix Mini που είχε τον τίτλο του πρώτου πραγματικά Android PC. Επρόκειτο για ένα μικρό PC των $90, το οποίο μπορούσε να συνδεθεί με την οθόνη σας και επιτρέπει το τρέξιμο Remix OS σε οθόνες μεγαλύτερων ιντσών.

  Remix-OS

  Μόλις πριν από μερικές ημέρες, η Jide ανακοίνωσε το «Remix OS for Mobile». Όπως υποδηλώνει και η ονομασία, αποτελεί το πρώτο port του Remix OS για smartphones και μοιάζει να αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά projects που μας έχει προσφέρει η Jide. Στο smartphone σας το Remix OS θα λειτουργεί όσο πιο κοντά γίνεται στο «stock Android». Συγκεκριμένες πληροφορίες που θα επιβεβαιώνουν αυτή τη θέση δεν έχουμε προς το παρόν, αλλά φήμες το θέλουν να έρχεται με «συρτάρι» εφαρμογών, home screens, widgets, notification tray και πολλά άλλα. Από τη στιγμή που θα συνδέσετε το smartphone σας στο ειδικό dock που θα σας παρέχει η εταιρεία, για το οποίο ελάχιστα γνωρίζουμε προς το παρόν, θα είστε σε θέση να εκμεταλλευθείτε όλες τις δυνατότητες του Remix OS.

  Remix-OS-mobile

  Όλα αυτά γίνονται εφικτά, χάρη σε ένα νέο σύστημα που η εταιρεία ονομάζει «Singularity» και σας επιτρέπει να τρέχετε πολλαπλά apps σε μεμονωμένα παράθυρα, να τοποθετείτε «αγαπημένες» εφαρμογές στην «Home screen», ενώ υποστηρίζει πλήρως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το «Singularity» παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το «Continuum» της Microsoft. Μάλιστα, ο συνιδρυτής της εταιρείας, David Ko, ανέφερε σε δηλώσεις τους ότι δημιούργησαν το «Singularity» και το «Remix OS for Mobile», με απώτερο σκοπό να προσφέρουν μια οικονομικά προσιτή και ολοκληρωμένη εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή.

  Το «Remix OS for Mobile» υπόσχεται πολλά, αλλά το λογισμικό δεν είναι τέλειο. Υπάρχουν ακόμη αρκετά bugs να επιδιορθωθούν και το Google Play Store δεν είναι εγκατεστημένο και θα πρέπει να το εγκαταστήσει ο χρήστης. Αυτό είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, αλλά ίσως αποθαρρύνει πολλούς που δεν είναι ιδιαίτερα γνώριμοι με τον κόσμο του rooting και των ROMs. Επιπλέον, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλούς OEMs οι οποίοι θα θελήσουν να ενσωματώσουν το λογισμικό στο hardware τους.

  Remix-OS-mobile-1

  Η Jide αναφέρει ότι το «Remix OS for Mobile» θα γίνει διαθέσιμο το ερχόμενο καλοκαίρι, και, αν και υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν, το project υπόσχεται πολλά. Θέλετε να συντάξετε ένα έγγραφο κειμένου ενώ βρίσκεστε στο σπίτι; Απλώς συνδέστε τη συσκευή σας στην οθόνη. Θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια σειρά και δεν σας διευκολύνει το smartphone; Ξανά η σύνδεση σε μια οθόνη, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Το Remix OS for Mobile έχει αναμφισβήτητα πολλές προοπτικές.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles