18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    “Τοξικό” το Instagram για το 32% των νέων κοριτσιών

    Είναι κοινό μυστικό ότι τα social media δε διευκολύνουν απλώς την καθημερινότητά μας αλλά δημιουργούν και πρότυπα που δεν είναι πάντα υγιή. Πολλά είναι τα κορίτσια που «βασανίζονται» ανά τον πλανήτη, επειδή δε μπορούν να υποστηρίξουν τις άψογες αναλογίες ή την πολυτελή ζωή που προβάλλονται ακατάπαυστα στο Instagram και «βυθίζονται» σε έναν ατέρμονα κύκλο αρνητικών συναισθημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 40% των χρηστών του Instagram είναι 22 ετών και κάτω. Περίπου 22 εκατομμύρια έφηβοι συνδέονται στο Instagram στις ΗΠΑ κάθε μέρα, σε σύγκριση με πέντε εκατομμύρια εφήβους που συνδέονται στο Facebook.

    Οι αποκαλύψεις της Wall Street Journal

    Φαίνεται ότι το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, γνωρίζει εδώ και 2 χρόνια ότι «βομβαρδίζει» τα έφηβα κορίτσια με μη ρεαλιστικά πρότυπα σωματικού βάρους, λειτουργώντας «τοξικά». Σύμφωνα με την Wall Street Journal, έχει εκπονήσει σχετική μελέτη που αποκαλύπτει τον αντίκτυπο των προϊόντων του σε άτομα νεαρής ηλικίας, διαπιστώνοντας τις επιβλαβείς συνέπειες. Τα κέρδη βέβαια είναι πολλά. Mε αποτέλεσμα οι αποκαλύψεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, να κρατηθούν μυστικό. Το 32% των κοριτσιών δηλώνουν ότι σε περιόδους που νιώθουν άσχημα για το σώμα τους, το Instagram τις κάνει να αισθάνονται ακόμα χειρότερα. Αυτό ανέφεραν ερευνητές σε παρουσίαση το Μαρτίου του 2020 που δημοσιεύτηκε στον εσωτερικό πίνακα μηνυμάτων του Facebook και κατάφερε να αποσπάσει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με άλλο έγγραφο, οι έφηβοι κατηγορούν το Instagram για την αύξηση του ποσοστού άγχους και κατάθλιψης.

    Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η υπηρεσία Google Pay για χρήστες κινητών Android (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles