23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Valheim: To νέο «φαινόμενο» στον κόσμο του gaming που εμφανίστηκε από το… πουθενά!

    Υπάρχουν ορισμένα games που για κάποιο λόγο (που μάλλον αδυνατούμε να καταλαβαίνουμε) μετατρέπονται σε… «φαινόμενα»! Ακόμη και τίτλοι που δεν γεμίζουν και ιδιαίτερα το μάτι (πάρτε για παράδειγμα το MineCraft ή το Among Us κ.ά.) σημειώνουν πραγματικά τεράστια επιτυχία, χωρίς μάλιστα να έχει δαπανηθεί για το development τους ένας πακτωλός χρημάτων. Σε αυτή την ειδική (και συγχρόνως σπάνια) κατηγορία ανήκει και το Valheim, ένα survival game, στο οποίο οι gamers αναλαμβάνουν να βιώσουν την εμπειρία της ζωής ενός Viking.

    Ο τίτλος της Iron Gate Studios που βρίσκεται στη φάση του early access εμφανίστηκε κυριολεκτικά από το πουθενά και τώρα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το εν λόγω co-op viking-based game έχει πουλήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια copies μέχρι στιγμής, παρόλο που βρίσκεται σε Steam early access. Το Valheim διαδραματίζεται σε έναν procedural generated open world κόσμο, με τους παίκτες να έχουν το απόλυτο αίσθημα της ελευθερίας στα χέρια τους (υποστηρίζει co-op έως και 10 παικτών). Στη διάρκεια του παιχνιδιού, ο viking ήρωας σας θα πρέπει να μάθει τα μυστικά της επιβίωσης, κάνοντας crafting και κτίζοντας ακόμη και τις δικές σας βάσεις, ζώντας σε έναν ατελείωτο κόσμο.

    Για να καταλάβετε την τεράστια δυναμική του Valheim, αξίζει να αναφέρουμε ότι κατάφερε να σπάσει το όριο των 500.000 ταυτόχρονων παικτών, ένα ρεκόρ που στο παρελθόν το έχουν καταφέρει μόλις 4 ακόμη τίτλοι. Μάλιστα, τόσους πολλούς παίκτες δεν είχαν πολύ μεγαλύτερα hits όπως τα GTA V και Destiny 2, τα οποία κινήθηκαν στο φάσμα των 130.000 με 150.000 παικτών. Σύμφωνα με τους developers οι παίκτες του Valheim έχουν ήδη ξοδέψει παραπάνω από 10.000 χρόνια, εξερευνώντας τον αχανή procedural generated κόσμο του. Μάλιστα, το Valheim έχει γράψει ιστορία και στο Twitch με το peak των streams του να αγγίζει τις 188.000 θεάσεις στις αρχές της εβδομάδας.

    Και όλα αυτά βέβαια ενώ ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει στην κανονική version του, ενώ φυσικά είναι ένας PC-only τίτλος (τα σχέδια των developers κάνουν φυσικά και λόγο για release στις κονσόλες). Όπως όλα δείχνουν ένα ακόμη game «φαινόμενο» γεννήθηκε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles