20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Βιωματικό Εργαστήρι «Προβλέποντας» το Μέλλον: Στρατηγική Προόραση και ο Ρόλος της Διάστασης Φύλου στο Οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας»

    Βιωματικό Εργαστήρι με τίτλο «Προβλέποντας  το Μέλλον: Στρατηγική Προόραση και ο Ρόλος της Διάστασης Φύλου στο Οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας του Αύριο», διοργανώνει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Βασικός Ομιλητής του Εργαστηρίου θα είναι ο Δρ Επανεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, κάτοχος της Έδρας UNESCO οn Futures Research που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας της Ελλάδας.

    Στόχος του Εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των ερευνητών/τριών με τις έννοιες και τα εργαλεία της στρατηγικής προόρασης, ως μέσο για την ανίχνευση των τάσεων του μέλλοντος και η συζήτηση θεμάτων διάστασης φύλου που δύναται να προκύψουν στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

    Το Εργαστήρι απευθύνεται σε ερευνήτριες και ερευνητές όλων των θεματικών πεδίων από Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Επιχειρήσεις και άλλους φορείς της Κύπρου, οι οποίες/οι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στα θέματα προόρασης και τα εμπλεκόμενα θέματα διάστασης φύλου στην Έρευνα και την Καινοτομία. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμμετέχουν ενεργά σε πρακτικές εμπειρικές ομαδικές δραστηριότητες.

    Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 μεταξύ των ωρών 8:30 – 13:00, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο σε όλους όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή.

    Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρα 14:00). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα ακολουθηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις ερευνήτριες και στους ερευνητές που θα συμμετέχουν ενεργά στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «European Researchers’ Night 2023».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles