23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Vivo V29 Lite 5G Hands-On Review: “Ονειρεμένο Mid-Ranger”!

    Η vivo συνεχίζει να ενισχύει τη mid-range γκάμα της, προσφέροντας δυνατές προτάσεις σε όλες τις “υποκατηγορίες”, με premium χαρακτηριστικά, ποιοτική κατασκευή και ελκυστικό σχεδιασμό, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο στο να καλύψει τις ανάγκες των απαιτητικών χρηστών σε προσιτή τιμή. Αυτό φιλοδοξεί και με το νέο vivo V29 Lite 5G, το οποίο παρ’ότι… “lite”, κάνει πολλά περισσότερα απ’όσα περιμέναμε! Πάμε να το δούμε…

    Είχαμε στη διάθεσή μας τη συσκευή στο μαύρο χρώμα από την εταιρεία και είναι το πιο τυπικό και διακριτικό, σίγουρα, αλλά η εναλλακτική “Gold” έκδοση είναι σαφώς πιο εντυπωσιακή και “ελκύει” τα βλέμματα. Όμορφο πίσω μέρος με πολύ smooth φινίρισμα, με το camera module να εξέχει ελάχιστα και το πάχος να είναι μόλις 7,9mm. 

    Η edge-to-edge οθόνη προσφέρει πόντους σε αίσθηση ενώ το V29 Lite 5G είναι προστατευμένο απέναντι στο νερό και τη σκόνη (IP54). Έχει βάρος 177 γραμμάρια και θα το χρησιμοποιήσετε σχετικά εύκολα με το ένα χέρι, ειδικά με τη χρήση της θήκης του. Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C, φορτιστή 44 Watts και την διάφανη θήκη σιλικόνης που προστατεύει και προσφέρει το απαιτούμενο grip.

    Η συσκευή διαθέτει μια οθόνη 6,78″ με AMOLED panel και ανάλυση 1080×2400 pixels, ενώ τα bezels είναι πολύ μικρά, προσφέροντάς της ένα 90,3% screen-to-body ratio! Τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης είναι ευπρόσδεκτα και τα 1.300 nits peak φωτεινότητας βοηθούν πολύ στον καλοκαιρινό ήλιο, ενώ η οθόνη προσφέρει και προστασία των ματιών από την υπερκόπωση, κατά την πολύωρη χρήση! Η selfie camera «κρύβεται» μέσα στο hole notch και έτσι κάποια pixels “θυσιάζονται”, αλλά είναι τόσο λίγα που δεν υπάρχει λόγος για “γκρίνια”.

    Από πλευράς hardware το μοντέλο της vivo διαθέτει το mid-range Qualcomm Snapdragon 695 5G chipset (6nm), 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος όμως δεν επεκτείνεται μέσω microSD. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές για την κατηγορία και θα σας καλύψουν άνετα, ακόμα και για “βαριά” χρήση, χάρη και στο συνδυασμό του Android 13 με το Funtouch 13 UI της vivo “από πάνω” του. Από πλευράς συνδεσιμπότητας έχουμε Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 με A2DP και LE, όπως και NFC, μεταξύ άλλων μεθόδων συνδεσιμότητας.

    Τη διαφορά, με τον ανταγωνισμό, όμως, κάνει η υποστήριξη eSIM, ένα spec που δεν βρίσκουμε σε τόσο οικονομικά μοντέλα της αγοράς και σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα του V29 Lite 5G! Επίσης θα βρείτε και audio jack ενώ η θύρα USB είναι 2.0 και με OTG. Να σημειωθεί οτι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται μέσα στην οοθόνη, είναι “οπτικός” και λειτουργεί με ακρίβεια και ταχύτητα.

    Πάμε και στις κάμερες. Η οπίσθια triple κάμερα έχει κύριο αισθητήρα 64MP με φακό f/1.8, PDAF, OIS και HDR και συνδυάζεται με 2MP macro camera και μια 2MP depth κάμερα. Έτσι, τα πορτραίτα, οι κοντινές λήψεις και η σταθερότητα σε στιγμές “δράσεις” και ιδίως κατά τη λήψη βίντεο, είναι υψηλού επιπέδου. Ειδικές λειτουργίες, σε συνδυασμό με το μεγάλο διάφραγμα του φακού της κύριας κάμερας, βοηθούν στην λεπτομέρεια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και στη δημιουργία εντυπωσιακών πλάνων για τα social media σας. Όσο για την selfie κάμερα έχει αισθητήρα 16MP με φακό f/2.5 και λήψη video 1080p, αλλά το καλό είναι οτι το V29 Lite 5G υποστηρίζει και dual video λήψη, με την εμπρόσθια και την οπίσθια κάμερα ταυτόχρονα!

    Ο ήχος από το ηχείο της συσκευής είναι καθαρός και ισχυρός ενώ όσον αφορά την αυτονομία, έχουμε μια μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh, που προσφέρει αρκετές ώρες χρήσης. Τέλος, επαναφορτίζεται με την ταχεία φόρτιση 44W, με τη συσκευή να φτάνει σε φουλ ενεργειακά επίπεδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

    Το vivo V29 Lite 5G είναι μια πολύ συμφέρουσα πρόταση στην μεσαία κατηγορία αυτή τη στιγμή (€379,9), με πολύ καλή οθόνη και κάμερες, αποδοτικό chipset, ελκυστική εμφάνιση με λεπτά bezels και ταχεία φόρτιση, αλλά και eSIM, χωρίς να ξεφεύγει σε βάρος και διαστάσεις. Σίγουρα σας προτείνουμε να του ρίξετε μια ματιά, αν έχετε βγει στην αγορά για νέο smartphone!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles