23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    WhatsApp: Νέα δυνατότητα για την προστασία απορρήτου των χρηστών

    Τον τελευταίο καιρό, το WhatsApp φαίνεται να έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα πολύ στην προστασία του απορρήτου των χρηστών του. Μια νέα έκδοση beta αυξάνει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια του λογαριασμού, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κρύβουν τους αριθμούς των τηλεφώνου τους.

    Συνήθως, σε community περιβάλλοντα συνομιλίας οι ταυτότητες των συμμετεχόντων παραμένουν καλυμμένες μεταξύ τους (εκτός από τους διαχειριστές που διαθέτουν ολοκληρωμένη πρόσβαση σε όλα τα ονόματα). Ωστόσο, το engaging με ένα μήνυμα εντός μιας ομάδας μπορεί να εκθέσει ακούσια τον αριθμό τηλεφώνου, θέτοντας σε κίνδυνο το την ανωνυμία του χρήστη.  Για να αντιμετωπίσει αυτήν την ανησυχία, η εφαρμογή μηνυμάτων της Meta εισήγαγε τη λειτουργία απορρήτου αριθμού τηλεφώνου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποκρύπτουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους από τα αδιάκριτα βλέμματα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του WABetaInfo, το μενού πληροφοριών της ομάδας ανακοινώσεων της κοινότητας θα ενσωματώνει τώρα μια νέα επιλογή γνωστή ως Απόρρητο αριθμού τηλεφώνου. Με την επιλογή αυτής της λειτουργίας, οι χρήστες καλωσορίζονται αμέσως με μια προειδοποίηση που αναγνωρίζει την απόκρυψη των στοιχείων τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι επιλεγμένα άτομα θα εξακολουθούν να διατηρούν πρόσβαση στους αριθμούς τηλεφώνου τους.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles