17.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    WhatsApp: Πως να μεταφέρεις εύκολα το ιστορικό συνομιλιών σε μια νέα συσκευή

    Η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp πρόσφατα παρουσίασε έναν πιο βολικό τρόπο μεταφοράς του ιστορικού συνομιλιών σε μια νέα συσκευή, εξαλείφοντας την ανάγκη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς δεδομένων από υπηρεσίες cloud. Προηγουμένως, οι χρήστες έπρεπε να δημιουργήσουν ένα backup file του ιστορικού συνομιλιών τους σε μια υπηρεσία cloud πριν ξεκινήσουν τη μεταφορά. Ωστόσο, με τη νέα μέθοδο, ολόκληρη η διαδικασία μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί απευθείας στο ίδιο το WhatsApp.

    Στην ουσία, η νέα τεχνική περιλαμβάνει τη σάρωση ενός κωδικού QR στο παλιό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τη νέα συσκευή. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν απορρίπτετε το παλιό σας τηλέφωνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για τη μεταφορά συνομιλιών μεταξύ συσκευών στο ίδιο λειτουργικό σύστημα, όπως Android σε Android ή iPhone σε iPhone.

    Προηγουμένως, η μεταφορά συνομιλιών μεταξύ διαφορετικών συσκευών απαιτούσε τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας στο Google Drive ή στο iCloud και, στη συνέχεια, την επαναφορά του στο νέο τηλέφωνο. Η νέα μέθοδος εξαλείφει την ανάγκη για υπηρεσίες cloud της Apple και της Google στη διαδικασία.

    Το WhatsApp ισχυρίζεται ότι η νέα διαδικασία είναι ταχύτερη και πιο ασφαλής σε σύγκριση με τη χρήση εφαρμογών τρίτων ή παρόχων cloud. Τα δεδομένα μοιράζονται μόνο μεταξύ των δύο συσκευών σας και είναι πλήρως κρυπτογραφημένα κατά τη μεταφορά. Επιπλέον, μπορείτε τώρα να μεταφέρετε μεγάλα αρχεία πολυμέσων και συνημμένα, όπως βίντεο, τα οποία μπορεί να ήταν πολύ μεγάλα για να διατηρηθούν στο παρελθόν.

    Για να μεταφέρετε τις συνομιλίες WhatsApp σε ένα νέο τηλέφωνο, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο με ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Στο παλιό σας τηλέφωνο, μεταβείτε στις ρυθμίσεις, μετά στις συνομιλίες και επιλέξτε την επιλογή μεταφοράς συνομιλίας. Σαρώστε τον κωδικό QR που εμφανίζεται στην οθόνη χρησιμοποιώντας το νέο σας τηλέφωνο για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles