18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία P2P στα updates των Windows 10

    Οι ενημερώσεις της Microsoft έως τώρα στο OS της πραγματοποιούνταν μέσω του Windows update, φαίνεται, ωστόσο, ότι η εταιρεία σκοπεύει να πραγματοποιήσει αλλαγές στη διαδικασία, έτσι ώστε τα updates των Windows 10 να γίνονται πλέον και αξιοποιώντας τις δυνατότητες του πρωτοκόλλου peer-to-peer (P2P).

    windows 10 p2p updates the verge

    Πρόκειται για μία νέα επιλογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν “ενημερώσεις από περισσότερα από ένα σημεία” (όπως βλέπουμε και στο screenshot του The Verge που συνοδεύει το θέμα) έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται τόσο οι servers της Microsoft.

    Οι εφαρμογές και τα OS updates θα μπορούν να γίνονται download από τη Microsoft αλλά και από local PCs που τις έχουν ήδη κατεβάσει, μία κίνηση πάντως που δε θεωρείται έκπληξη. Ο λόγος είναι ότι η Microsoft έχει εξαγοράσει πρόσφατα την εταιρεία Pando Networks, η οποία είναι δημιουργός μίας peer-to-peer file sharing τεχνολογίας που είναι παρόμοια με το BitTorrent.

    Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουμε για τη νέα δυνατότητα ακόμη από το Redmond, ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα official Windows 10 preview που θα περιλαμβάνει και αυτή την αλλαγή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles