20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    xAI: Νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ίδρυσε ο Elon Musk

    Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες την ίδρυση μιας νέας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται xAI. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει ερευνητές από την Google, την OpenAI και άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, με στόχο «να κατανοήσουμε την πραγματικότητα», σύμφωνα με το Musk. Η xAI αποτελεί ξεχωριστή “οντότητα” από τις άλλες επιχειρήσεις του Musk, όπως η Tesla και το Twitter. Θα συνεργαστεί όμως στενά μαζί τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της νέας εταιρείας.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη, δεδομένου ότι η Tesla χρησιμοποιεί ήδη την τεχνολογία στα οχήματά της. Ενώ η xAI δεν αποκάλυψε σε ποια έργα θα επικεντρωθεί, η εταιρεία σημείωσε ότι η ομάδα των 11 ερευνητών της προέρχεται από κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft Research, η DeepMind, η OpenAI και η Google.

    Ο Musk άφησε να εννοηθεί ότι ο λόγος που επέλεξε στις 12 Ιουλίου 2023 για να ανακοινώσει το ντεμπούτο της xAI σχετίζεται με ένα κλασικό έργο επιστημονικής φαντασίας, το «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy» του Douglas Adams. Στο tweet του, σημείωσε ότι η προσθήκη της ημερομηνίας 7-12-23 ισούται με 42, ένα νούμερο που το μυθιστόρημα αξιοποιεί περίφημα, λέγοντας ότι είναι η απάντηση στη ζωή.

    «Ο στόχος της xAI είναι να κατανοήσει την πραγματική φύση του σύμπαντος», αναφέρει η ιστοσελίδα.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι θα λάβει οδηγίες από τον Dan Hendrycks, διευθυντή του Κέντρου για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, του οποίου η ομάδα προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελέσει «κίνδυνο εξαφάνισης» για την ανθρωπότητα στην κλίμακα πυρηνικού πολέμου ή πανδημιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Honor Magic V2: To foldable της Honor είναι το πιο λεπτό… ever και είναι μαγικό! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles