17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    YouTube: Έρχονται online games για κινητά και desktop

    Στα online games φαίνεται να στρέφεται η Google, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του YouTube, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal. Η video hosting πλατφόρμα λέγεται ότι κάλεσε εργαζομένους της να δοκιμάσουν ένα νέο προϊόν, που ονομάζεται Playables, το οποίο δίνει access στους χρήστες σε online games κατευθείαν στο YouTube. Σύμφωνα με εσωτερικό email που διέρρευσε, δεν έχει καμία σημασία τι συσκευή θα χρησιμοποιεί ο χρήστης, αφού τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα και σε κινητό και σε desktop. Οι χρήστες θα μπορούν να τα αναπαράγουν στην ιστοσελίδα του YouTube χρησιμοποιώντας web browser ή στην εφαρμογή, είτε σε Android είτε σε iOS.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχουν επί του παρόντος πολλά παιχνίδια διαθέσιμα για δοκιμή, μεταξύ των οποίων το Stack Bounce. Πρόκειται για ένα arcade που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, όπου οι παίκτες σπάνε σειρές τούβλων με μια μπάλα που αναπηδά. Σημειώνεται ότι το YouTube κερδίζει ήδη χρήματα από streaming παιχνιδιών, αλλά αυτό το προϊόν θα του δώσει έναν άλλο τρόπο να δημιουργήσει έσοδα από τη βιομηχανία εν μέσω μείωσης των διαφημιστικών δαπανών.

    Παρά το γεγονός ότι η Google έριξε… αυλαία στην υπηρεσία Stadia, η προσπάθεια αυτή είναι εντελώς διαφορετική. Το YouTube έχει ήδη ένα τεράστιο κοινό που επισκέπτεται τακτικά τον ιστότοπο, οπότε η παρακολούθηση του νέου προϊόντος δεν θα ήταν πρόβλημα. Τα Playables μοιάζουν ίσως περισσότερο με τα παιχνίδια του Netflix που δίνει πρόσβαση στους χρήστες που πληρώνουν συνδρομή. Το Netflix έχει μεγάλες φιλοδοξίες και για την πρωτοβουλία του gaming και φέρεται να εργάζεται σε μια επέκταση που ξεπερνά τις κινητές συσκευές, δοκιμάζοντας τηλεοπτικά παιχνίδια που χρησιμοποιούν τηλέφωνα ως χειριστήρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Καθυστέρηση ενός μήνα στην κυκλοφορία του Immortals of Aveum

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles