17.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Zoom: Το νέο security update, «ασπίδα προστασίας» απέναντι στους zoombombers!

    Μπορεί πριν από λίγο καιρό οι περισσότεροι από εμάς να αγνοούσαμε ακόμη και την ύπαρξη του Zoom, ωστόσο με την έξαρση της πανδημίας του COVID-19, το Zoom κατάφερε να γίνει η νούμερο 1 video conferencing εφαρμογή. Από τις αρχές της χρονιάς, έχουν πραγματοποιηθεί αναρίθμητα online επαγγελματικά meetings, ενώ μάλιστα το χρησιμοποιούν και αρκετές οικογένειες, οι οποίες θέλουν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους. Βέβαια, παρόλο που το Zoom γνώρισε σχεδόν καθολική αποδοχή από εκατομμύρια users, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε και πάρα πολλά προβλήματα ασφαλείας.

    Πριν από μερικούς μήνες, οι hackers και οι διάφοροι pranksters, έκαναν φύλλο και φτερό τη γνωστή πλατφόρμα, παρεμβαίνοντας στη διάρκεια συζητήσεων και προβάλλοντας πολλές φορές ανάρμοστο περιεχόμενο (για αυτό και δημιουργήθηκε ο σχετικός όρος: «Zoombombing»). Φυσικά, τα διάφορα security updates, αν μη τι άλλο διόρθωσαν αρκετά την κατάσταση, ωστόσο ο[ κίνδυνος εξακολουθεί και παραμένει, καθώς είναι γνωστό ότι οι hackers πάντοτε βρίσκουν τον… τρόπο. To πιο πρόσφατο security update λοιπόν φιλοδοξεί να κάνει τη ζωή των hackers αρκετά πιο δύσκολη, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε έναν host ή co-host να «κλείσει» άμεσα ή να κάνει παύση σε μια συνομιλία, σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιον ανεπιθύμητο συνομιλητή – εισβολέα. Πατώντας στη επιλογή: «Suspend Participant Activities», τότε όλες οι ενέργειες που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε «απρόσκλητος επισκέπτης» παγώνουν (ομιλία, text chat, video, μοίρασμα αρχείων κ.λπ). Στη συνέχεια o host μπορεί να προχωρήσει στο report του ανεπιθύμητου εισβολέα, με το team του Zoom να αναλαμβάνει στη συνέχεια τη διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού παραβίασης.

    Το εν λόγω security feature είναι ενεργοποιημένο τόσο για τους δωρεάν όσο και για τους users που χρησιμοποιούν το Zoom επί πληρωμή!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles