23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Alcatel @MWC 2017: Στοχεύει το νεανικό κοινό με ελκυστικές και “funky” συσκευές!

    Η Alcatel σχεδόν κάθε χρόνο είναι από τους “μπροστάρηδες” του MWC, καθώς έχουμε… σταθερό ραντεβού μαζί της το πρωί της Κυριακής εδώ και καιρό, ώστε να δούμε πρώτοι τις συσκευές της.

    Φέτος, είδαμε 3 νέα smartphones και ένα 2-in-1 από το γάλλο κατασκευαστή, τα οποία δείχνουν πως έχει πιάσει τον παλμό της αγοράς και καταλαβαίνει τις ανάγκες των χρηστών.

    Μιλήσαμε με τους ανθρώπους της Alcatel που μας παρουσίασαν ολόκληρο το νέο lineup και μας εξήγησαν το σκεπτικό τους πίσω από την αλλαγή ονομασίας των οικογενειών, αλλά και το ποιά στρατηγική θα ακολουθήσουν.

    yacine bouhraoua alcatel
    O Yacine Bouhraoua, Senior Product Manager Europe-Alcatel Mobile / TCL Communication

    Η σειρά U κατά κάποιο τρόπο αντικαθιστά την low-budget σειρά Pixi, με έμφαση στο όμορφο design αλλά και τα αποδεκτά τεχνικά χαρακτηριστικά, για συσκευές που θα κυμαίνονται κοντά στα 100 ευρώ. Είδαμε από κοντά και το Alcatel U5, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα αποτελεί το φθηνότερο 4G smartphone των 5 ιντσών, ενώ διαθέτει και αρκετά νεανική εμφάνιση.

    alcatel u5 (1)

    alcatel u5 (2)

    Σειρά είχαν οι συσκευές της σειράς A, τα Alcatel A3 και A5, με το πρώτο να αποτελεί μια οικονομική πρόταση στην αγορά των 5ιντσών smartphones, με 720p ανάλυση και έμφαση στη λήψη φωτογραφιών, καθώς διαθέτει flash και δίπλα στη selfie cam των 5 Mpixels. Γενικότερα η Alcatel με τη σειρά A επιχειρεί να προσφέρει συσκευές με added value στους χρήστες, καθώς να έχει ένα πιό ξεκάθαρο lineup με τη σειρά αυτή να αντικαθιστά τιμολογιακά τη σειρά Pop. Το Alcatel A3 θα κοστίζει 149€.

    alcatel a5 (2)

    alcatel a5 (1)

    Να τονίσουμε εδώ πως τα smartphones των σειρών Pop και Pixi θα εξακολουθούν να πωλούνται κανονικά στην αγορά, όμως δε θα υπάρξουν νέα μοντέλα που να ανήκουν σε αυτές από εδώ και πέρα. Όσο για τη γνωστή σειρά Idol, δεν επηρέαζεται καθόλου από τις αλλαγές αυτές και θα παραμείνει ως έχει, αν και δεν μας αποκαλύφθηκε το πότε θα δούμε ένα Idol 5.

    Την παράσταση, όμως, έκλεψε το Alcatel A5. Η εταιρεία θέλησε να προσθέσει σε μια αρκετά decent συσκευή που θα κοστίζει 199 ευρώ, ένα χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε καμία άλλη αυτή τη στιγμή. Το LED back cover είναι εντυπωσιακό αλλά εξυπηρετεί και λειτουργικούς σκοπούς, καθώς μπορεί να προβάλλει και τις ειδοποιήσεις σας από διάφορα apps αλλά και εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα.

    Alcatel A5 Led-03

    Alcatel A5 Led-02

    Alcatel A5 Led-01

    Δείτε εδώ το hands-on video του Alcatel A5

    Τα Alcatel A3, A5 και U5 θα είναι διαθέσιμα στην ευρωπαϊκή αγορά από το Μάιο, ενώ να τονίσουμε πως τα VR goggles της εταιρείας που κυκλοφόρησαν πέρυσι για τα Idol μοντέλα, δεν θα είναι συμβατά με τα νέα. Η Alcatel θα διαθέσει cardboard VR γυαλιά για τις νέες συσκευές, δείχνοντας πως δεν εγκαταλείπει το “άρμα” του VR.

    Τέλος, η αγορά δεν έχει ανάγκη από tablets πλέον, αλλά από 2-in-1 συσκευές, και η Alcatel φαίνεται να το αναγνωρίζει καθώς μας παρουσίασε το Plus 12. Είναι ο αντικαταστάτης του Alcatel Plus 10 με μεγαλύτερη οθόνη (11,6″) και ανώτερο hardware, τρέχει Windows 10 και έχει ανάλυση fullHD.

    Alcatel Plus 12

    Δείτε εδώ τα hands-on videos των Alcatel U5, A3 και Plus 12

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles