18.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Αλλαγές στο Instagram με “φόντο” τους ανήλικους χρήστες

    Αρκετές συζητήσεις έχουν λάβει χώρα κατά καιρούς για την χρήση των social media από ανηλίκους. Η “αφιλτράριστη” έκθεση και το λάθος περιεχόμενο εμπεριέχουν κινδύνους, που καλό θα ήταν να αποφευχθούν. Με γνώμονα αυτό το γεγονός, το Instagram πρόσφατα ανακοίνωσε αλλαγές. Πλέον θα απαιτεί από όλους τους χρήστες του να εισάγουν την ημερομηνία γέννησής τους, πριν κάνουν χρήση της εφαρμογής.

    Σε πρώτο “πλάνο” η προστασία των ανηλίκων

    Αυτή δεν είναι η πρώτη αλλαγή, στην οποία προχωρά το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός της εταιρείας είναι να προκύψει μια πιο φιλική προς τους ανήλικους εμπειρία και να αποφευχθούν περιστατικά παρενοχλήσεων.

    Με την εισαγωγή ημερομηνίας γέννησης, το Instagram είναι σε θέση να δημιουργήσει ασφαλές περιεχόμενο για τους νέους κάτω των 18 ετών. Έτσι, αποτρέπονται ενήλικοι να στέλνουν σε ανήλικους μηνύματα χωρίς να είναι φίλοι και άλλα, ανάλογης φύσεως περιστατικά.

    “Θολώνει” το ευαίσθητο περιεχόμενο

    Στο πλαίσιο αυτό, η δημοφιλής πλατφόρμα θα ζητά τα γενέθλια του χρήστη πριν την ανοίξει. Υπάρχει η δυνατότητα να αγνοηθούν τα αιτήματα έως ένα σημείο. Στη συνέχεια όμως η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Ορισμένες αναρτήσεις θα θολώσουν και θα επισημανθούν ως ευαίσθητες, εάν δεν έχει δηλωθεί η ημερομηνία γέννησης. Ο χρήστης θα θεωρείται πολύ νέος για να βλέπει συγκεκριμένες κατηγορίες αναρτήσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόστιμο “μαμούθ” στη WhatsApp: 225 εκατ. ευρώ για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles