16.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Αποκαλύφθηκε το νέο slim PS5 – Δείτε τις αλλαγές που έκανε η Sony

    Επιβεβαιώνοντας τις φήμες του προηγούμενου διαστήματος, η Sony αποκάλυψε πριν από μερικές ώρες ένα αναμορφωμένο PS5, το οποίο έρχεται αισθητά πιο λεπτό και ελαφρύτερο. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε και ένα Ultra HD Blu-ray Disc Drive για το PlayStation 5 Digital Edition – την κονσόλα που έρχεται χωρίς ενσωματωμένη μονάδα Blu-ray.

    Πιο συγκεκριμένα, το slim μοντέλο PS5 της Sony έχει «μειωθεί σε όγκο κατά περισσότερο από 30% και σε βάρος κατά 18% και 24% σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα», σύμφωνα με την εταιρεία. Το ομολογουμένως ψηλό PS5 είναι τώρα ελαφρώς μικρότερο κατά 33 mm και στενότερο, κατά 44 mm. Όσον αφορά το βάρος, ζυγίζει 1,3 κιλά λιγότερο. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά πάνελ κάλυψης, με το πάνω μέρος σε γυαλιστερή εμφάνιση, ενώ το κάτω μέρος παραμένει σε ματ. Όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτηση στο PlayStation Blog, ο Sid Shuman:

    “Τα ίδια τεχνολογικά χαρακτηριστικά που κάνουν το PS5 το καλύτερο για να παίζεις, έρχονται πλέον σε έναν μικρότερο μέγεθος, μαζί με ένα προσαρτώμενο Ultra HD Blu-ray Disc Drive και έναν SSD 1TB για περισσότερο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο”.

    Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην τιμή για το τυπικό μοντέλο PlayStation 5. Το επανασχεδιασμένο PS5 θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα στην τιμή των 499.99 δολαρίων. Παρόλα αυτά, η ψηφιακή έκδοση PS5 θα δει αύξηση τιμής ως μέρος της ανανέωσης. Η έκδοση χωρίς δίσκο του PS5 θα κοστίζει 449.99 δολάρια κατά την κυκλοφορία του, από 399 δολάρια που κόστιζε το 2020.

    Στην Ευρώπη τώρα, όσον αφορά το κόστος της κονσόλας, προβλέπονται τα ακόλουθα:

    PS5 με Ultra HD Blu-ray disc drive στα 549.99 ευρώ

    PS5 Digital Edition στα 449.99 ευρώ

    Σημειώνεται ότι το Ultra HD Blu-ray Disc Drive για την ψηφιακή έκδοση PS5, θα πωλείται και ξεχωριστά στην τιμή των 119,99 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Η συγκινητική ιστορία μιας πραγματικής γάτας στο Assassin’s Creed Mirage (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles