17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    BitCoin, Ethereum και Dogecoin «γκρεμοτσακίζονται», λόγω του ban της Κίνας!

    Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν το πόσο «εύθραυστη» είναι η οικονομία των digital κρυπτονομισμάτων, καθώς πολλές φορές ένα tweet ή μία απλή ανακοίνωση, μπορεί να ανεβοκατεβάσει την αξία ενός κρυπτονομίσματος. Ωστόσο, υπάρχουν και φορείς που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη περισσότερο την digital crypto-οικονομία στο σύνολο της… Και πως άλλωστε να μην συμβεί αυτό όταν αναφερόμαστε στη Κίνα!

    Συγκεκριμένα, η κεντρική κινεζική τράπεζα, προχώρησε στην πλήρη απαγόρευση των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, τόσο στις τράπεζες όσο και στους οικονομικούς φορείς, αλλά και στις εταιρείες πληρωμών που ασχολούνται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Αυτή βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κϊνα ακολούθησε παρόμοια τακτική ενάντια στα κρυπτονομίσματα, καθώς και το 2017 προχώρησε σε απαγορεύσεις που βύθισαν το BitCoin. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η κίνηση ήταν αρκετή για να γκρεμοτσακιστούν ΟΛΑ τα κρυπτονομίσματα, όπου το BitCoin άγγιξε σε αξία τα 30.000$, μέχρι να σταθεροποιηθεί στα 37.000$. Το ίδιο συνέβη και με τα Ethereum και Dogecoin, με την πτώση της αξίας στα συγκεκριμένα νομίσματα να αγγίζει το 27 και 29% αντίστοιχα. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες η αξία του Bitcoin είχε φτάσει στα 65.000$! Σίγουρα, πολλοί θα είναι οι επενδυτές σε cryptocurrency που δεν θα αισθάνονται και ιδιαίτερα καλά!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles