20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Blackout Challenge: Άκρως επικίνδυνη η τελευταία πρόκληση στο TikTok

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το λεγόμενο “Blackout Challenge“, στο οποίο αρκετά άτομα νεαρής ηλικίας, χρήστες του TikTok, αποφασίζουν να πάρουν μέρος δοκιμάζοντας τα όριά τους. Σε αυτή την άκρως επικίνδυνη δοκιμασία, που έχει κάνει την εμφάνισή της και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες καλούνται να στραγγαλιστούν με καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, όταν ανακτούν τις αισθήσεις τους, καλούνται να ανεβάσουν σχετικό video.

    Η εν λόγω δοκιμασία φαίνεται να συνδέεται με κάποιους θανάτους, αφού η οικογένεια της 10χρονης Nylah Anderson από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, που βρέθηκε αναίσθητη μέσα στην ντουλάπα της μητέρας της, κατηγορεί το TikTok για προώθηση ελαττωματικού προϊόντος και αμέλεια, αφού το επικίνδυνο challenge προωθήθηκε στο παιδί μέσω της σελίδας «for you» στην πλατφόρμα.

    Κι άλλα παιδιά στις ΗΠΑ φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους κάνοντας το «blackout challenge», σύμφωνα με την αγωγή της οικογένειας Anderson, ενώ οι Αρχές στην Ελλάδα ερευνούν αν υπάρχει σύνδεση της αυτοκτονίας 14χρονου στα Κάτω Πατήσια με τη δοκιμασία.

    Διαβάστε επίσης:

    Κι όμως το έκανε! Ο Έλον Μασκ “παγώνει” το deal με το Twitter και ρίχνει στα “Τάρταρα” τη μετοχή

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles