17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    ChatGPT: Εύθραυστη η “συμμαχία” της Microsoft με την OpenAI

    Το GPT-4 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Microsoft από τη στιγμή που ενσωματώθηκε σε προϊόντα της εταιρείας, όπως το Bing. Ωστόσο, η OpenAI φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον τεχνολογικό κολοσσό ότι η επίσπευση της ενσωμάτωσης του GPT-4 στο Bing χωρίς περαιτέρω εκπαίδευση, δεν ήταν σωστή κίνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

    Παρόλα αυτά, η Microsoft αγνόησε την ειδοποίηση της start-up, με αποτέλεσμα οι πρώτοι χρήστες του Bing AI να έρθουν αντιμέτωποι με μια «ασταθή» συμπεριφορά. Τώρα, νέο δημοσίευμα περιγράφει λεπτομερώς τη «σύγκρουση και τη σύγχυση» που υπάρχει πίσω από τη βολική, αλλά εύθραυστη “συμμαχία” των δύο εταιρειών.

    Σημειώνεται ότι η Microsoft αντί να αγοράσει την OpenAI, επένδυσε με μερίδιο 49% σε αυτή, προκειμένου να αποφύγει τον αντιμονοπωλιακό έλεγχο. Η συμφωνία έδωσε στη Microsoft πρόσβαση στο ChatGPT και το DALL-E 2 της OpenAI προκειμένου να ενισχύσει τη μηχανή αναζήτησης Bing. Επιπλέον, πρόσθεσε το CoPilot στο Office και σε άλλα προϊόντα λογισμικού, τη στιγμή που η αντίπαλη Google αγωνίζεται να καλύψει τη διαφορά. Εν τω μεταξύ, η OpenAI έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής επένδυσης και χρησιμοποιεί τους servers της Microsoft για hosting.

    Η WSJ περιγράφει τη συμφωνία ως μια «ανοιχτή σχέση» στην οποία η Microsoft έχει σημαντική επιρροή, χωρίς ωστόσο να έχει τον πλήρη έλεγχο. Αν και η συμφωνία περιορίζει τους πελάτες search-engine της OpenAI, η συνεργασία της με τους αντιπάλους της Microsoft είναι δυνατή. Αυτό, μπορεί να διαταράξει εύκολα τις ισορροπίες. Παράλληλα, οι υπάλληλοι της Microsoft έχουν παραπονεθεί για τις μειωμένες in house ΑΙ δαπάνες και την έλλειψη άμεσης πρόσβασης στα μοντέλα της OpenAI για τους ερευνητές και τους μηχανικούς της, ενώ απορούν για το εξαιρετικά γρήγορο λανσάρισμα του ChatGPT.

    Διαβάστε επίσης:

    Mark Zuckerberg: To Apple Vision Pro δεν «τρομάζει» τον CEO της Meta

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles