23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Χωρίς internet η Αφρική – “Χάος” μετά από ζημιά σε υποθαλάσσια καλώδια

    Μεγάλα προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση στο διαδίκτυο παρουσιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες χώρες της Αφρικής. Διακοπές στο internet αναφέρθηκαν χθες, Πέμπτη, στη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, τη Ακτή Ελεφαντοστού, τη Λιβερία, το Μπενίν, τη Γκάνα και Μπουρκίνα Φάσο.

    Μέχρι τώρα οι υπηρεσίες έχουν αποκατασταθεί σε κάποιες χώρες, κυρίως στη Λιβερία και τη Νότια Αφρική, και η αιτία της απογοήτευσης εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα κάποιας ζημιάς στα υποθαλάσσια καλώδια.

    Οι πολίτες σε αφρικανικές χώρες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο βασικό δίκτυο και στα social media, οι διεθνείς τραπεζικές μεταφορές επηρεάστηκαν και περιορίστηκαν οι διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις.

    “Φαίνεται σαν να έχει χαθεί το 50% της ζωής μου”, ανέφερε ο Benjamin Garkpah στο BBC από την πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονρόβια, την Πέμπτη. Η Fatumata Barry είπε ότι η επιχείρησή της σταμάτησε να λειτουργεί επειδή δεν μπορούσε να δεχτεί ηλεκτρονικές πληρωμές. Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Λιβερίας δήλωσε ότι η διαταραχή στο διαδίκτυο προκλήθηκε από ένα περιστατικό που αφορούσε το υποβρύχιο καλώδιο επικοινωνιών ACE στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

    Ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους της Αφρικής, το MTN Group, είπε πως η διακοπή του internet είναι αποτέλεσμα βλαβών σε πολλαπλά υποθαλάσσια καλώδια, σημειώνοντας:

    “Οι τεχνικοί μας εργάζονται για να αναδρομολογήσουν τις συνδέσεις μέσω εναλλακτικών δικτύων. Έχουν συμβεί στο παρελθόν διακοπές που οφείλονται σε ζημιές στα υποθαλάσσια καλώδια, ωστόσο η σημερινή διακοπή είναι κάτι μεγαλύτερο και είναι η πιο σοβαρή”.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles