Διαβάζω το δελτίο τύπου της LG και έρχομαι σε επαφή με το νέο φρούτο της λεκτικής trendy επικοινωνίας. Τα βαριέμαι τα δελτία τύπου. Όλο αυτό το politically correct αλισβερίσι μεταξύ δημοσιογράφων και εταιριών, σε αποκόπτει από την πολύτιμη face to face λογική που ξεφεύγει από την αυστηρή παράθεση προκάτ κειμένου. Άσε που είναι απαραίτητη γιατί κερδίζεις σε πληροφορία.
Μερικά χρόνια πριν, όταν τα dumbphones ήταν ο κανόνας, το KE850 (έτσι το έλεγαν), καθησύχαζε τις νεαρές ντεμπουτάντε και τις κυρίες της πλατείας Κολωνακίου, με τον λογότυπο Prada. Ήταν ο μόνος τρόπος για να αισθανθούν δικαιωμένες απέναντι σε ένα iPhone που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα, στην Αμερική. Το LG ήταν το δικό τους αντικαταθλιπτικό, ένα γνήσιο σύμβολο κύρους με λιτές γραμμές και μια οθόνη αφής που για την εποχή της άκουγε καλύτερα και από υποψήφιο Έλληνα πρωθυπουργό σε προεκλογική περίοδο. Τα είχε όλα. Η πλαστική αίσθηση, το επαναλαμβανόμενο ασπρόμαυρο μοτίβο και η μέτρια απόκριση των μενού δεν ήταν αρκετά για να του κόψουν τη φόρα. Για αυτό και πούλησε. Το KF900 με το QWERTY πληκτρολόγιο που ακολούθησε, πέρασε και δεν άγγιξε την hardcore χλιδή του πρώτου διδάξαντα. Και κάπου εκεί το project αποδήμησε, σχεδόν, εις Κύριον.
Σήμερα έχω μπροστά μου την διάδοχη κατάσταση. Σε μια εποχή που το διαφορετικό πουλάει περισσότερο και από ηλεκτρονικό τσιγάρο στην ημεδαπή, η LG επιστρέφει στις ρίζες της. Το ίδιο έκανε και η Motorola με το RAZR, το ίδιο κάνουν και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Γενικά είναι της μόδας. Το PRADA Phone by LG 3.0 (άντε τώρα, να αποστηθίσεις το όνομα…), που παρεμπιπτόντως θα κυκλοφορήσει σε τιμή οριακά πάνω από τα 500 ευρώ, μου αρέσει γιατί αποτελεί μια έμπρακτή απόδειξη ότι τα κινητά έχουν ψυχή. Ναι, με copy-paste λειτουργικό Android, με front-end σαφώς επηρεασμένο από την Κορεάτικη λογική, αλλά και με ένα black and white περιβάλλον που σπάει τη μονοτονία του χρώματος. LCD και μονόχρωμος καθοδικός σωλήνας σε κοινό φόντο.
Δεν έχει νόημα να αναλύσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά, που μπορείς να τα βρεις με ένα κλικ στο Διαδίκτυο, σκοπεύω όμως να σου μιλήσω για την εμπειρία. Μιας που το έφερε η κουβέντα ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις πόσο καλό είναι ένα τηλέφωνο, είναι να του εισάγεις τη δική σου κάρτα SM. Και όχι τη δεύτερη που ζει στην παρανομία. Αυτό και έκανα. Είναι μια εβδομάδα τώρα που ζω το PRADA Phone και μπορώ να πω ότι έχω σχηματίσει εικόνα. Επίσης έχοντας ακόμη τα video walls στο πίσω μέρος του μυαλού μου από Optimus 2X, επιβεβαιώνω ότι το ίδιο dual-core chipset ίπταται και στο PRADA. Το οποίο λειτουργεί σχεδόν σπασμωδικά. Η οθόνη, όπως και στο 3D, είναι στις 4,3 ίντσες, αλλά η ανάλυση έχει μείνει κολλημένη στα 840×480 pixels. Και αυτό σε μια περιόδο που οι περισσότεροι κατασκευαστές το έχουν γυρίσει σε qHD, ακούγεται, αλλά κυρίως φαίνεται, κάπως. Ευτυχώς που η απόκριση της είναι εξαιρετική, χωρίς υπερβολές ισάξια με iPhone.
Καλή είναι και η ποιότητα της κατασκευής. Ναι, το πλαστικό πίσω κάλυμα είναι σκληρό, από την άλλη όμως έχει αρκετό πάχος για να μην αφήνει υποψίες τριξίματος. Επίσης έχει αυτό το χαρακτηριστικό μοτίβο Saffiano της PRADA, για να σου υπενθυμίζει που πήγαν τα λεφτά σου. Κατά τα άλλα η αίσθηση στο χέρι είναι ευχάριστη, λόγω στιβαρής κατασκευής, έστω και αν αντιλαμβάνεσαι ότι το βάρος της συσκευής, είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 2X. Συμβουλή: δεν υπάρχει λόγος να μπεις στο τρυπάκι της αναζήτησης διαφορών μεταξύ των δυο. Πάνω, κάτω προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες, με εξαίρεση την προσθήκη δέκτη NFC στο χλιδάτο μοντέλο.
Ακόμη και οι φωτογραφικές επιδόσεις είναι σχεδόν ίδιες με το 2X. Με 8 megapixel στην πίσω όψη και μια κάμερα στα 1,3 μπροστά, το PRADA Phone θα σε καλύψει απόλυτα. Το ίδιο αν εστιάσεις στην καταγραφή βίντεο στα 1080p με 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Αν υπάρχει κάτι που πιθανόν να σε προβληματίζει, αυτή είναι η αυτονομία. Το 2X υπέφερε πραγματικά, αλλά εδώ τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, όχι γιατί η μπαταρία από τα 1.500 ανέβηκε στα 1.540mAh, αλλά γιατί η έκδοση 2,3 του λειτουργικού (ναι πλέον υπάρχει και στο 2X), αλλά και το ασπρόμαυρο pattern, κάνουν ότι μπορούν για να καλύψουν εύκολα την όποια απαιτητική σου ημέρα.
Τώρα θα μου πεις, αρκούν όλα αυτά για να προχωρήσω στην αγορά του PRADA; Καταρχήν, αυτή τη στιγμή η LG προσφέρει το καλύτερο after sales service στη χώρα. Αν η συσκευή σου πάθει το παραμικρό, ένας courier αναλαμβάνει τη μεταφορά της εντός 24 ωρών εντελών δωρεάν, όπως και αναλαμβάνει την επιστροφή της, το μέγιστο σε τέσσερις ημέρες. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι το PRADA Phone είναι ένα καλό κινητό. Λειτουργεί απροβλήματιστα, έχει κορυφαίο touch που εκμηδενίζει τα λάθος πατήματα και θα αναβαθμιστεί στην έκδοση ICS, κάποια στιγμή, σύντομα. Δεν είναι τέλειο και στα λεφτά αυτά θα βρεις καλύτερες, τεχνικά προτάσεις. Όμως για ένα κινητό που άρεσει σχεδιαστικά, έχει ψαγμένες λεπτομέρειες και καλή ποιότητα, στα 500 plus ευρώ, σου δίνει ένα πακέτο που δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα...
Specs: PRADA Phone by LG 3.0 (€Αναμένεται)
Λειτουργικό | Android 2,3 |
Επεξεργαστής | Dual-core 1GHz |
Μνήμη | 512MΒ RAM, 8GB storage, microSD |
Οθόνη | 4,3″ TFT αφής, 480×800 pixels |
Κάμερα | 1,3MP (πρόσθια), 8MP (οπίσθια) |
Συνδεσιμότητα | HSDPA, Bluetooth, microUSB, Wi-Fi, A-GPS, NFC, είσοδος ήχου 3,5 χιλ. |
Αυτονομία | Δε διατίθεται |
Διαστάσεις | 127,5 x 69 x 8,5 χιλ. |
Βάρος | Δε διατίθεται |
Δες τώρα και το βίντεο…
τα σχόλια είναι κλειδωμένα.