17 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Electric Flavouring Fork. Τρώγοντας με αυτό το πιρούνι δε χρειάζεται να βάζετε αλάτι στα φαγητά…

    Ακουμπώντας κάποιος τη γλώσσα του στους πόλους μίας μπαταρίας, αντιλαμβάνεται ότι το ρεύμα που παράγει έχει μία κάπως… αλμυρή γεύση για να το πούμε απλοποιημένα. Αυτή περίπου την αίσθηση εκμεταλλεύεται θα μπορούσαμε να πούμε αυτό το πιρούνι. Ονομάζεται Electric Flavouring Fork και μπορεί να προσομοιώσει αυτό που αισθανόμαστε τρώγοντας αλάτι.

    Electric Flavouring Fork

    Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε πρόκειται για κάτι που μπορεί να αποτελέσει περίεργη αλλά δραστική λύση για όσους ακολουθούν δίαιτες χαμηλές σε νάτριο, βέβαια πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι ακόμη ένα εμπορικό προϊόν. Είναι μία πρωτότυπη πρόταση που ανέπτυξε ο Hiromi Nakamura στο Rekimoto Lab του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

    Πώς λειτουργεί; Η λαβή του πιρουνιού ενσωματώνει μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ηλεκτρικό κύκλωμα. Κάθε φορά λοιπόν που όποιος το χρησιμοποιήσει, το βάλει στο στόμα του (με τροφή) μπορεί να πατήσει ένα κουμπί στη λαβή του ώστε ηλεκτρικό ρεύμα ορισμένου επιπέδου να εφαρμοστεί στη γλώσσα του. Ο βαθμός της… αλμύρας που θα φτάσει στο στόμα του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η διατροφική συνήθεια, η ηλικία κ.ά, ωστόσο το ιδιαίτερο αυτό γκάτζετ προσφέρει 3 επίπεδα.

    Electric Flavouring Fork 2

    Αν και σε πρωτότυπη μορφή έχει υπολογιστεί το κόστος του Electric Flavouring Fork που είναι μικρό, κάτι λιγότερο από 18 δολάρια. Όσο και να νοστιμεύει τις τροφές πάντως, είναι αδύνατον να τις μετατρέψει σε κάτι πιο λαχταριστό, π.χ.. να κάνει το μπρόκολο τηγανητές πατάτες, αλλά οκ…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles