16.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Facebook: Δυνατή η δημιουργία πολλαπλών προφίλ σε ένα λογαριασμό

    Πολλαπλά προφίλ, τα οποία θα συνδέονται στον ίδιο λογαριασμό,  θα μπορούν να δημιουργούν στο εξής οι χρήστες του Facebook, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Meta. Η εταιρεία καθιστά δυνατή την προσθήκη ενός @username για έως και τέσσερα επιπλέον προσωπικά προφίλ. Οι ενδιαφερόμενοι, αφού δημιουργήσουν ένα νέο ψευδώνυμο, δεν θα χρειαστεί να αποσυνδεθούν και να συνδεθούν ξανά για εναλλαγή μεταξύ τους.

    Η εταιρεία προτείνει την επιλογή προφίλ για την προσωπική ζωή, την εργασία και τυχόν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα ή κοινότητες, αναφέροντας τα εξής: «Είτε είστε νέος χρήστης του Facebook είτε μακροχρόνιος χρήστης, μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε τις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις ξεχωριστές ή μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε ένα προφίλ συνδεδεμένο με μια κοινότητα στην οποία είστε μέλος και ένα άλλο προφίλ μόνο για φίλου. Η δημιουργία πολλαπλών προσωπικών προφίλ σας επιτρέπει να οργανώνετε εύκολα με ποιον μοιράζεστε και τι περιεχόμενο βλέπετε για τα διάφορα μέρη της ζωής σας».

    Η Meta αναφέρει επίσης ότι κάθε προφίλ θα έχει τη δική του μοναδική ροή με σχετικό περιεχόμενο βασισμένο μόνο στα ενδιαφέροντα αυτού του προφίλ. «Σκεφτείτε ένα προφίλ για τη γαστρονομική σκηνή που αγαπάτε και ένα άλλο για να συμβαδίσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας», έγραψε η εταιρεία. Σημειώνεται ότι η επιτυχία του Instagram με ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό ενέπνευσε την κίνηση και η beta της λειτουργίας δίδαξε στο Facebook ότι σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να έχουν μια σαφέστερη οργάνωση φίλων, ομάδων και ενδιαφερόντων “για να αλληλοεπιδράσουν με το κοινό που πιστεύουν ότι είναι πιο σχετικό”.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο βασικός λογαριασμός δε θα αποκαλύπτει τα extra profiles. Ωστόσο, το Dating, το Marketplace, η Επαγγελματική λειτουργία και οι πληρωμές του Facebook δεν θα είναι διαθέσιμα στα δευτερεύοντα προφίλ, ενώ τα μηνύματα για επιπλέον ονόματα χρήστη θα είναι διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή Facebook και στο διαδίκτυο.

    Διαβάστε επίσης: TikTok: Ειδική σήμανση για περιεχόμενο που δημιουργείται με ΑΙ (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles