23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Ελαφρύτερο και extra ανθεκτικό το iPhone 15 Pro

    Σύντομα οι fans της Apple θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια πρώτη γεύση από τα επερχόμενα μοντέλα, καθώς τα αποκαλυπτήρια της σειράς iPhone 15 δεν είναι πλέον μακριά. Οι διαρροές είναι μέχρι στιγμής πολλές. Πρόσφατα δημοσιεύματα όμως κάνουν λόγο για μια ακόμη αλλαγή που αφορά τα frames. Πιο αναλυτικά, το iPhone 12 Pro και τα επόμενα μοντέλα iPhone προηγμένης τεχνολογίας διαθέτουν mid-frames που είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Πολλές αναφορές όμως δείχνουν ότι τα επερχόμενα iPhone 15 Pro και Ultra θα πραγματοποιήσουν μετάβαση στο τιτάνιο.

    Παρά το γεγονός ότι το ατσάλι είναι ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό, το τιτάνιο είναι ελαφρύτερο. Αυτό θα πρέπει θεωρητικά να κάνει τα επόμενα premium τηλέφωνα της Apple ελαφρύτερα από τα iPhone 14 Pro και Pro Max, τα οποία, παρά το γεγονός ότι θεωρούνται από τα καλύτερα κινητά της αγοράς, συχνά επικρίνονται διότι είναι ογκώδη.

    Το iPhone 14 Pro Max 6.7 ιντσών ζυγίζει 240 γραμμάρια, ενώ το iPhone 14 Plus ίδιου μεγέθους έρχεται στα 203 γραμμάρια. Αυτό συμβαίνει επειδή το πλαίσιο του iPhone 14 Plus είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το οποίο είναι ελαφρύτερο από το ανοξείδωτο ατσάλι.  Παρόλο που η χρήση τιτανίου δεν πρόκειται να κάνει το iPhone 15 Ultra/Pro Max τόσο ελαφρύ όσο το iPhone 14 Plus, θα το κάνει λιγότερο βαρύ από το iPhone 14 Pro Max. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το iPhone 15 Ultra θα ζυγίζει 221 γραμμάρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι περίπου 8% ελαφρύτερο από το iPhone 14 Pro Max. Το βάρος του iPhone 14 Pro αναμένεται να μειωθεί από 206 γραμμάρια σε 191 γραμμάρια, ή κατά σχεδόν 7%.

    Ομολογουμένως, αυτό δεν ακούγεται σα δραστική διαφορά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τηλέφωνα είναι κάτι που χρησιμοποιούμε όλη την ώρα, η διαφορά πιθανότατα θα είναι αισθητή. Εκτός από το ότι είναι ελαφρύτερο και ισχυρότερο από το ατσάλι, το τιτάνιο είναι επίσης πιο ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες και ανοίγει τη δυνατότητα της Apple να φέρει τα ζωντανά διασκεδαστικά χρώματα των τυπικών μοντέλων στη σειρά Pro, αν και αυτό δεν φαίνεται να είναι στα χαρτιά αυτή τη στιγμή, καθώς τα τηλέφωνα φέρεται να έρχονται σε γκρι Titan,  μπλε, ασημί και διαστημικό γκρι/μαύρο.

    Το τιτάνιο έχει επίσης ματ υφή, ώστε το iPhone 15 Pro να μη γεμίζει δακτυλικά αποτυπώματα όπως τηλέφωνα με γυαλιστερό φινίρισμα.  Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το τιτάνιο είναι πιο ακριβό από τον ανοξείδωτο ατσάλι και η χρήση του υλικού είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η τιμή του iPhone 15 Pro μπορεί να αυξηθεί έως και 200 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαγευτικές βραδιές στην παραλία με τα ειδικά φωτιζόμενα ηχεία της LG

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles