23.7 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
More

  H Kaspersky παρουσίασε το Internet Security–Multi-Device 2015

  Η Kaspersky Lab παρουσίασε εχθές σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα τη νέα αναβαθμισμένη λύση της για την ασφάλεια των οικιακών χρηστών, το Kaspersky Internet Security – MultiDevice 2015. Η λύση έχει αναπτυχθεί με στόχο την προστασία των χρηστών συσκευών Windows, OS X και Android από τις υφιστάμενες αλλά και από νέες απειλές, ώστε η διαδικτυακή τους ζωή να είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη.

  kaspersky (Medium)

  Ο κ.Dragan Martinovic, Managing Director της Kaspersky Lab για τη ΝΑ Ευρώπη

  Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και την B2B International αναδεικνύει ότι οι μεγαλύτερες ανησυχίες των χρηστών του Διαδικτύου αφορούν την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και ταυτότητας, την διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων, την προστασία των χρημάτων τους και την ασφάλεια των παιδιών τους. Επιπλέον, το 79% των Ευρωπαίων χρησιμοποιεί συσκευές με διαφορετικές πλατφόρμες και απαιτεί λύσεις ασφάλειας για πολλαπλά συστήματα, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η συνεχής αύξηση των online απειλών.

  Android_tablet_main_window_free

  Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, σχεδόν 315.000 νέα δείγματα κακόβουλου λογισμικού εμφανίζονται κάθε μέρα. Κανένα λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές, καθώς οι εποχές που οι επιτιθέμενοι επικεντρώνονταν σχεδόν αποκλειστικά στα Windows έχουν περάσει προ πολλού, με τις επιθέσεις σε υπολογιστές Mac και λειτουργικά συστήματα φορητών συσκευών να βρίσκονται σε διαρκή άνοδο. Μετά την ανακάλυψη του botnet Flashback, στο οποίο περιλαμβάνονταν πάνω από 700.000 υπολογιστές με λειτουργικό OS X, οι χρήστες της Apple δεν μπορούν πλέον να υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές.

  Mac_mainwindow-green

  Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση της στροφής σε φορητές λύσεις, ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων που στοχεύουν το πιο δημοφιλές mobile λειτουργικό σύστημα, το Android, συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με την Kaspersky Lab να εντοπίζει περίπου 20.000 νέα δείγματα κάθε μήνα. Με τη σειρά τους, οι ιστοσελίδες phishing (πλαστές σελίδες που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών) αποτελούν μια καθολική ψηφιακή απειλή που ενέχει κινδύνους για όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα από τη συσκευή ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν. Κάθε μήνα, το Kaspersky Security Network καταγράφει πάνω από 137.000 νέες σελίδες phishing, οι οποίες στοχεύουν να εξαπατήσουν τους χρήστες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα.

  Windows_BoxKsnWindow

  Οι τελευταίες εκδόσεις των καταναλωτικών προϊόντων της Kaspersky Lab ενσωματώνουν αρκετές απολύτως νέες τεχνολογίες, οι οποίες βελτιώνουν το επίπεδο της προστασίας απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό κρυπτογράφησης, εμποδίζουν την παρακολούθηση της webcam του χρήστη και θωρακίζουν τις συσκευές ενάντια στους κινδύνους που εγκυμονούν τα ευπαθή δίκτυα Wi-Fi. Προστασία Webcam για αντιμετώπιση των εισβολέων που θέλουν πρόσβαση στην κάμερά σας, System Watcher που ελέγχει διαρκώς τα αρχεία και κρατάει άμεσα backup σε περίπτωση που κάποιο τροποποιηθεί από άγνωστο χρήστη, ειδοποιήσεις ασφάλειας Wi-Fi που ελέγχει την ασφάλεια των Wi-Fi hotspots, αλλά και μια σειρά από επιπλέον βελτιώσεις στο interface, τις υπάρχουσες λειτουργίες Safe Money και Anti-Fishing, στον έλεγχο κόστους χρήσης όγκου δεδομένων αλλά και προσθέτοντας αυτόματα updates και ενημερώσεις.

  Δημήτρης Σκιάννης
  Δημήτρης Σκιάννης
  Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

  Related Articles

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles