17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    HOW TO: Εξοικονόμηση χώρου στο iPhone!

    Yπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας, αλλά παρ’ όλα αυτά πολλοί δε γνωρίζουν πώς ακριβώς να το πετύχουν. Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, δείτε τις λύσεις που προτείνονται παρακάτω!

    1. Επιλέξτε HEIF format για τις φωτογραφίες

    Εάν έχετε ένα iPhone 7 ή έχετε εγκαταστήσει το iOS 11, η Apple διαθέτει μια νέα μορφή συμπίεσης που αποθηκεύει φωτογραφίες σε HEIF (High Image Format) αντί για JPEG και βίντεο σε HEVC (High Performance Video Coding) αντί του Η.264 (.mov). Η Apple λέει ότι θα μπορείτε να αποθηκεύσετε δύο φορές περισσότερες φωτογραφίες σε HEIF σε σύγκριση με το format JPEG. Σε ορισμένες δοκιμές, οι φωτογραφίες HEIF ήταν 80% μικρότερες σε μέγεθος αρχείου.

    1. Διαγράψτε φωτογραφίες και βίντεο στα Μηνύματα

    Στέλνετε πολλές φωτογραφίες ή βίντεο στα Μηνύματα; Καταναλώνουν πολύτιμο χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας, πιθανότατα ως duplicates που έχετε ήδη αποθηκεύσει στην “Photos” app. Εάν έχετε iOS 11, υπάρχει μια ευκολότερη μέθοδος για να καθαρίσετε αυτά τα συνημμένα. Απλώς μεταβείτε στις Settings > General > iPhone Storage και μετακινηθείτε προς τα κάτω, στο «Review Large Attachments» και επιλέξτε το.

    1. Ορίστε μηνύματα για αυτόματη διαγραφή

    Το καλύτερο πράγμα στο Snapchat είναι ότι κάθε μήνυμα που στέλνετε θα διαγραφεί αυτόματα μετά το άνοιγμά του, χωρίς να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο αποθήκευσης. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα μηνύματα, εκτός αν επιλέξετε να διαγράφονται. Αν και δε θα διαγραφούν αμέσως, μπορείτε να ρυθμίσετε χρόνο λήξης για τα μηνύματα, ώστε να σβήνονται αυτόματα κάθε 30 ημέρες ή κάθε χρόνο.

    1. Αφαιρέστε τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές

    Στο iOS 11, υπάρχει μια άλλη εύχρηστη λειτουργία εξοικονόμησης χώρου που ονομάζεται «Offload Unused Apps». Μεταβείτε στις Settings > General > iPhone Storage και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή «Enable» κάτω από τη λειτουργία. Το iPhone σας θα διαγράψει αυτόματα τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές όταν ο χώρος αποθήκευσης είναι περιορισμένος. Επομένως, παιχνίδια που δεν παίζετε συχνά ή εφαρμογές που σχεδόν ποτέ δε χρησιμοποιείτε θα αφαιρεθούν.

    ———————————————————————————————

    Διαβάστε επίσης – HOW TO: Free Android SpaceTrack your iPhone!

    ———————————————————————————————

    1. Διαγράψτε δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης

    Ορισμένες εφαρμογές όπως το Twitter, αποθηκεύουν πολλά δεδομένα για να φορτώσουν πιο γρήγορα. Αλλά όλη αυτή η προσωρινή αποθήκευση μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο μέρος του χώρου αποθήκευσης. Στην ενότητα «Media storage», αφαιρέστε αυτά τα αρχεία και θα  ανακτήσετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Για το Twitter, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής και στη συνέχεια πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας. Πατήστε «Settings and privacy» και στη συνέχεια «Data usage».

    1. Κάντε Force Restart

    Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά ένα «hard» reset της συσκευής μπορεί να διαγράψει αρκετά άχρηστα δεδομένα (cache, προσωρινά αρχεία) και να σας γλιτώσει πολύτιμο χώρο. Για να το πραγματοποιήσετε αρκεί να πιέσετε και να κρατήσετε πιεσμένα το Sleep/Wake και το Home πλήκτρο ταυτόχρονα μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Δεν είναι κόπος οπότε συνιστούμε να το κάνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, θα διαπιστώσετε τα οφέλη του σύντομα!

    1. Επανεγκατάσταση των apps

    Ακόμη μια ανορθόδοξη μέθοδος αλλά μπορεί να βοηθήσει! Κάποιες εφαρμογές καταλαμβάνουν ανεξήγητα μεγάλο χώρο και με τίποτα δε θα καταφέρετε να τον ανακτήσετε. Ωστόσο, μπορείτε να απεγκαταστήσετε ένα app και να το εγκαταστήσετε ξανά από το App Store, αφού, φυσικά, έχετε κάνει πρώτα backup των δεδομένων σας, τα οποία σας είναι απαραίτητα. Έτσι, με την επανεγκατάσταση η εφαρμογή θα «τρώει» πολύ λιγότερο χώρο, αλλά στα μάτια σας θα είναι ίδια με πριν!

    1. Eφαρμογή καθαρισμού του iOS

    Είναι μια εναλλακτική αν βαριέστε ή δε θέλετε να κάνετε όλα τα παραπάνω, οπότε μπορείτε να βρείτε ένα app που τα κάνει για εσάς! Τονίζουμε πως η Apple δεν ενθαρρύνει τη χρήση αυτών των εφαρμογών αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνουν ζημιά στη συσκευή ή τα δεδομένα σας… αρκεί να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες τους πριν πατήσετε το κουμπί! Εφαρμογές σαν αυτές είναι οι PhoneExpander, PhoneClean, iFunBox, iMyPhone, iMazing κλπ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles