20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Huawei P10 Series (P10, P10 Plus & P10 lite): Τριπλέτα κορυφής!

    Η σειρά “P” της Huawei είναι, δίχως αμφιβολία, ό,τι πιο κορυφαίο έχουμε δει από την κινεζική εταιρεία τα τελευταία χρόνια και από τις προτάσεις που έχουν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις και στους Έλληνες καταναλωτές που τις προτιμούν, όπως δείχνουν έρευνες αγοράς.

    Και τα νεότερα μέλη της ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στη “φήμη” που τα ακολουθεί. Τα γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό και ξεχωρίζουν για τον premium χαρακτήρα τους με έμφαση στις φωτογραφικές δυνατότητες, όσον αφορά τα μοντέλα P10 και P10 Plus, αλλά και τη “value for money” προσέγγιση χωρίς συμβιβασμούς στο lite μοντέλο της σειράς (P10 lite).

    Ας δούμε όμως αναλυτικά την «τριπλέτα» λύσεων που κυριαρχεί αυτή την εποχή στην αγορά και θα καλύψει κάθε προτίμησή και κάθε budget σας.

    HUAWEI P10 Group Shot

    Huawei P10

    Η νέα ναυαρχίδα που συζητούν όλοι. Το Huawei P10 είναι μία συσκευή που εντυπωσιάζει από το πρώτο βλέμμα, αρχικά χάρη στην εμφάνισή της. Η Huawei συνεργάζεται στο μοντέλο αυτό με την Pantone Color Institute, ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στο χώρο του χρώματος, για εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν οι εξής αποχρώσεις: Graphite Black, Prestige Gold και Mystic Silver, ενώ αναμένεται σύντομα και το Dazzling Blue ώστε να έχει ο καθένας από εσάς την επιλογή που ταιριάζει με το στιλ, το lifestyle και τις προσωπικές του προτιμήσεις. Και συνολικά βέβαια όσον αφορά τη σχεδίαση, η συσκευή ξεχωρίζει για τη μινιμαλιστική λεπτή φόρμα της, με στρογγυλεμένες άκρες που προσφέρουν ένα elegant αποτέλεσμα.

    Φυσικά, ένα από τα highlights του Huawei P10 είναι η συνέχιση της συνεργασίας της κινεζικής εταιρείας με τη Leica, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των φωτογραφικών ειδών. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί χωρίς υπερβολή ότι ένα … φωτογραφικό στούντιο κρύβεται στο εσωτερικό του P10, με χαρακτηριστικά που παίζουν σχεδόν χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία τους, ενώ εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις της συσκευής στον τομέα της φωτογράφισης πορτρέτων.

    Το Huawei P10 συνδυάζει δύο φωτογραφικές μηχανές, μία Leica στην εμπρόσθια πλευρά και μία Leica Dual Camera 2.0 στο πίσω μέρος. Η κεντρική dual camera συνδυάζει δύο φακούς SUMMARIT-H με διάφραγμα F2.2 που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της αξίας της. To “παρών” δίνουν δύο αισθητήρες (20MP Monochrome+12MP RGB),  οπτικός σταθεροποιητής εικόνας, 4 σε 1 (PDAF + CAF + Laser + Depth) υβριδικό auto-focus, dual-tone flash, 2x υβριδικό zoom και υποστήριξη λήψης ανάλυσης 4K.

    Το Huawei P10 όμως έχει πολύ περισσότερα να σας προσφέρει, πέρα από τις φωτογραφικές του επιδόσεις. Η συσκευή διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών ανάλυσης Full HD με προστασία Gorilla Glass 5, τροφοδοτείται από επεξεργαστή Kirin 960 της ίδιας της κινεζικής εταιρείας με τέσσερις πυρήνες Cortex A57 οι οποίοι χρησιμοποιούνται για πιο απαιτητικές σε πόρους διεργασίες αλλά και άλλους τέσσερις A53 χαμηλής κατανάλωσης, για καθημερινές διεργασίες, διαθέτει 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD, αλλά και μπαταρία 3.200mAh με την τεχνολογία SuperCharge της Huawei που προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης. Το «παρών» δίνει ακόμη αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το λειτουργικό της συσκευής είναι το Emotion UI 5.1 που είναι βασισμένο στο Android 7.0 Nougat. Οι διαστάσεις του Huawei P10 είναι 145,3×69,3×6,98 χιλιοστά και το βάρος του 145 γραμμάρια.

    P10 group back_black gold silver_flat camera chassis

    Huawei P10 Plus

    Το Huawei P10 Plus, ο μεγάλος «αδερφός» του P10, ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά υπεροχής του μικρότερου μοντέλου, με κάποιες διαφοροποιήσεις και αναβαθμίσεις, που θα καλύψουν όσους από εσάς θέλετε στα χέρια σας μία συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη και ενισχυμένες επιδόσεις.  Διαθέτει λοιπόν οθόνη 5,5 ιντσών υψηλότερης ανάλυσης (QuadHD), περισσότερη RAM (6GB), 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, καθώς και μεγαλύτερη μπαταρία 3.750mAh. Οι κάμερες του φυσικά και σ’ αυτήν την περίπτωση έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Leica. Και εδώ έχουμε μία παρόμοια Leica Dual Camera 2.0  με μικρές διαφοροποιήσεις, όπως το διάφραγμα F1.8 σ’ αυτήν την περίπτωση.  Οι διαστάσεις του Huawei P10 Plus, τέλος, είναι 153,5×74,2×6,98 χιλιοστά και το βάρος του φτάνει στα 165 γραμμάρια.

    Herstellerfoto_Huawei_P10_Lite

    Huawei P10 lite

    Δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί σε μία ναυαρχίδα που τοποθετείται απευθείας στο υψηλότερο «σκαλί» της αγοράς. Όμως, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το υψηλό κόστος τέτοιων προτάσεων, που τις καθιστά απαγορευτικές για άτομα με χαμηλό budget για μία τέτοια αγορά. Για όλους αυτούς η Huawei έχει φροντίσει να δημιουργήσει τη σειρά lite, την πιο επιτυχημένη στην κατηγορία της και στην ελληνική αγορά, που φροντίζει να καλύψει κάθε ανάγκη τους στον τομέα της κινητής, χωρίς συμβιβασμούς.Το νεότερο μέλος της σειράς είναι το Huawei P10 lite, μία συσκευή αναμφίβολα «έρωτας με την πρώτη ματιά», όσον αφορά τη σχεδίασή της. Συνδυάζοντας μεταλλικό πλαίσιο με διπλής όψεως κυρτό γυαλί 2.5D, η εμφάνιση της συσκευής είναι εντυπωσιακή. Διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών, 20% λεπτότερη από τους προκατόχους της, οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 658  (4 πυρήνες στα 2,1 GHz και 4 στα 1,7 GHz), 4GB RAM, 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και μπαταρία 3.000mAh με υποστήριξη Smart Power-Saving (5.0). Η συσκευή διαθέτει κεντρική κάμερα 12MP με μεγάλο αισθητήρα ο οποίος συγκεντρώνει 20% περισσότερο φως για καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και λειτουργίες PDAF και CAF auto-focus, ενώ για τον τομέα των selfies θα φροντίσει η εμπρόσθια κάμερα 8MP που διαθέτει και τεχνολογία αναγνώρισης χαρακτηριστικών προσώπου. Και σε αυτήν την περίπτωση, ενσωματώνει το EMUI 5.1 που βασίζεται στο Android 7.0 Nougat. Τέλος, για πρώτη φορά στη σειρά lite, η τεχνολογία Knuckle Sense ενσωματώνεται στο P10 lite προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τις δικές σας συντομεύσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles