20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Η Mercedes φέρνει στα αυτοκίνητά της το ChatGPT

    Το ChatGPT έχει καταφέρει να αποτελεί κεντρικό θέμα στις συζητήσεις των ημερών, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε για την τεχνητή νοημοσύνη. To δημοφιλές δημιούργημα της OpenAI προσεχώς θα προστεθεί στα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ, μετά από σχετική συμφωνία της εταιρείας με τη Microsoft.

    Τα αυτοκίνητα της Mercedes διαθέτουν ήδη κάποιες δυνατότητες φωνητικών εντολών που επιτρέπουν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη φράση “Hey, Mercedes” και να δίνουν μια σύντομη εντολή για να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία στο όχημα, να βρουν έναν προορισμό πλοήγησης ή να πραγματοποιήσουν μια τηλεφωνική κλήση. Το ChatGPT θα κάνει αυτές τις φωνητικές εντολές πιο φυσικές, επιτρέποντας πρόσθετες λειτουργίες, σύμφωνα με τη Microsoft.

    Αντί να ανταποκρίνεται σε απλές εντολές, το σύστημα με την προσθήκη του GPT θα μπορούσε να εμπλακεί σε πιο φυσική συνομιλία. Το σύστημα θα είναι σε θέση να «θυμάται» τι συζητείται και να συμμετέχει σε διαλόγους με τον οδηγό ή τους επιβάτες του οχήματος. Με το ChatGPT, το σύστημα θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδέχεται να μην σχετίζονται με το αυτοκίνητο ή τον οδηγό. Οι οδηγοί μπορεί να ζητήσουν μια γρήγορη συνταγή, για παράδειγμα, ή ποια είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για ένα ταξίδι στο Κολοράντο.

    Οι κάτοχοι οχημάτων Mercedes στις ΗΠΑ μπορούν ήδη να δοκιμάσουν τη beta έκδοση του ChatGPT, όπως ενημερώνει η Microsoft.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Κωτσόβολος συστήνει στην Ελλάδα το μοναδικό νέας γενιάς Apple Shop

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles