17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Η οικονομία βρίσκεται στο DNA του Samsung SmartThings Energy και μιλούν τα… αποτελέσματα!

    Η Samsung αν μη τι άλλο κατάφερε να συγκεντρώσει δικαιολογημένα πάνω της όλα τα βλέμματα στην πρόσφατη IFA. Όπως είδαμε και από κοντά το booth της είχε κυριολεκτικά τα… πάντα, παρουσιάζοντας μια ολιστική προσέγγιση πάνω στην τεχνολογία του σύγχρονου σπιτιού (μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ). Φυσικά, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από την εμπειρία που μας παρουσίασε η Samsung αφορούσε τόσο στον τρόπο που η Samsung φροντίζει για το περιβάλλον, στην προσπάθεια που καταβάλλει να καταπολεμηθούν οι αρνητικές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όσο και στην ορθή ενεργειακή διαχείριση. Από τη στιγμή που οι τιμές της ενέργειες λόγω πολλών και διαφορετικών παραγόντων έχουν πάρει την… ανηφόρα, είναι κομβικής σημασίας για ένα σύγχρονο νοικοκυριό να μπορεί μέσω των eco-friendly λευκών συσκευών του να περιορίσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος.  

    Εδώ είναι που εισέρχεται στο παιχνίδι η Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς η ύπαρξη του ειδικού A.I. Saving Mode της εφαρμογής SmartThings Energy της Samsung φέρνει τα πάνω – κάτω στο κόστος της ενεργειακής κατανάλωσης των οικιακών συσκευών. Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο γερμανικό μέσο αξιολόγησης προϊόντων, ETM, το SmartThings Energy της Samsung όχι μόνο κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά παράλληλα αυτό που παρατηρήθηκε από τους ειδικούς που έτρεξαν τις δοκιμές ότι δεν υπήρξε η παραμικρή υποβάθμιση στην ποιότητα του πλυσίματος, του στεγνώματος και του καθαρισμού! Με βάση αυτή την απόδοση, το γερμανικό μέσο βαθμολόγησε την απόδοση των SmartThings συσκευών με βαθμό «Πολύ Καλή» με συνολικό score 96.1 στα 100!

    Αν μη τι άλλο, η energy efficiency των οικιακών συσκευών της Samsung είναι ασυναγώνιστη, καθώς κρίνοντας με βάση τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι tech experts του ETM, το πλυντήριο WW11BB945AGMS2 της Samsung, κάνοντας χρήση των προτερημάτων της Τεχνητής Νοημοσύνη, όπου όπως αποτυπώθηκε στην σχετική μέτρηση, η συσκευή έκανε χρήση του 80.2% της ενέργειας, εξοικονομώντας περίπου 179,4 kWh/έτος (χρήση πλυντηρίου 5 φορές την εβδομάδα). Η προαναφερθείσα επίδοση ουσιαστικά μεταφράζεται σε 75.35 ευρώ οικονομία το χρόνο και παρά το γεγονός ότι η ενεργοποίηση του AI Saving Mode αυξάνεις τον χρόνο πλυσίματος, ωστόσο δεν κάνει καμία απολύτως υποχώρηση στην ποιότητα και στη δύναμη πλύσης και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξελιγμένη τεχνολογία “EcoBubble”, η οποία χρησιμοποιεί κρύο νερό για να καθαρίσει τις ίνες των υφασμάτων.

    Σε ότι έχει να κάνει με το στεγνωτήριο που δοκιμάστηκε, εδώ μπορεί ο χρόνος να αυξάνεται περίπου στα 5 λεπτά με την ενεργοποίηση του A.I. Saving Mode, παρόλα αυτά καταγράφηκε μια οικονομία της τάξης του 32.3%, χωρίς να χάνεται η επίδοση του στη διαδικασία του στεγνώματος. Συνολικά και σύμφωνα με τα δεδομένα των μετρήσεων του ETM, οι οικιακές συσκευές που εντάσσονται στην προϊοντική γκάμα της Samsung (περιλαμβάνονται πλυντήρια, στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων, ψυγεία, smart monitors και TVs), μπορούν να βοηθήσουν έναν χρήστη να σώσει ακόμη και 163.8 ευρώ σε ετήσια βάση από το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Νομίζουμε ότι στις δύσκολα οικονομικά εποχές που ζούμε ότι οι λειτουργίες του Smartthings Energy αποτελούν μια… ανάσα οικονομίας! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles