17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung λανσάρει το The Wall for Virtual Production στην Ευρώπη

    Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τη νέα σειρά οθονών ψηφιακής σήμανσης. Το Wall for Virtual Production (ονομασία μοντέλου: IVC) είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρώπη. Η επέκταση αυτή αποτελεί συνέχεια της κυκλοφορίας στην Βόρεια Αμερική, που ανακοινώθηκε στην InfoComm 2023.

    «Το Wall for Virtual Production προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για κινηματογραφιστές, παραγωγούς και studios ενισχύοντας τα ψηφιακά εφέ, ενώ παράλληλα καθιστά τη δημιουργία εικονικού περιεχομένου ευκολότερη, ταχύτερη και πιο αποδοτική», δήλωσε ο Hoon Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Κάθε λειτουργία που ενσωματώνει, έχει επιλεγεί για να ενδυναμώσει τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους, καθώς ξεκινούν το ταξίδι τους στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, παρέχοντας πρωτοφανές επίπεδο ποιότητας».

    Η εκπληκτική τεχνολογία οπτικής απεικόνισης (visual display) της Samsung παρέχει ισχυρές δυνατότητες παραγωγής που διευρύνουν την πραγματικότητα. Τα studio παραγωγής μπορούν να χρησιμοποιούν τοίχους LED μεγάλου μεγέθους για τη δημιουργία εικονικού περιεχομένου, ενσωματώνοντάς τους με τεχνολογία οπτικών εφέ σε πραγματικό χρόνο, για τη μείωση του χρόνου και του κόστους παραγωγής περιεχομένου. Το Wall for Virtual Production μπορεί να ενισχύσει τα έργα προσθέτοντας ρεαλιστικά επίπεδα λεπτομέρειας, υφής, όγκου και αποχρώσεων σε περιβάλλοντα δημιουργίας εικονικού περιεχομένου. Οι νέες επιλογές μοντέλων IVC, P1.68 και P2.1, περιλαμβάνουν ένα εύρος καμπυλότητας που μπορεί να εκτείνεται έως και 5.800R, δημιουργώντας ένα ρεαλιστικό οπτικό πεδίο. Η οθόνη διαθέτει, επίσης, μια ενημερωμένη λειτουργία genlock που διατηρεί το The Wall στο ίδιο επίπεδο με τα σήματα του συστήματος, ώστε να μην υπάρχουν χαμένα ή διπλασιασμένα καρέ. Αυτή η δυνατότητα – μαζί με τη βελτιωμένη λειτουργία μετατόπισης φάσης που ρυθμίζει τη χρονική καθυστέρηση μεταξύ κάμερας και οθόνης – εξασφαλίζει μια τέλεια εικόνα.

    Για την όσο το δυνατόν ακριβέστερη και σταθερότερη απεικόνιση των χρωμάτων, το The Wall for Virtual Production διαθέτει πίνακες αναζήτησης 3D (LUTs) για διόρθωση των χρωμάτων, επεξεργασία των χρωμάτων HDR ευρείας εμβέλειας και προσαρμογή των χρωμάτων μεταξύ μεμονωμένων μονάδων. Παράλληλα, το ενσωματωμένο λογισμικό Virtual Production Management (VPM) και το διαισθητικό περιβάλλον εργασίας του καθιστούν εύκολη και αποτελεσματική τη διαχείριση της οθόνης και διευκολύνουν την υψηλή ποιότητα εικόνας σε ένα περιβάλλον παραγωγής εικονικού περιεχομένου. Το VPM είναι, επίσης, ικανό να ανιχνεύει και να επιλύει τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τις λυχνίες LED.

    Επιπλέον, το The Wall for Virtual Production προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον studio, ανεξάρτητα από το μέγεθος των κτιριακών απαιτήσεων. Είτε πρόκειται για Volume Studio είτε για XR Studio, το The Wall for Virtual Production καθιστά δυνατή την παραγωγή καθηλωτικού περιεχομένου.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τη Samsung στο συναρπαστικό λανσάρισμα της σειράς The Wall for Virtual Production IVC Series στη φετινή IBC. Με την κληρονομιά μας στη δημιουργία studios εικονικής παραγωγής και XR, χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τα νέα ισχυρά εργαλεία που φέρνει η σειρά IVC», δήλωσε ο Andy Hook, Διευθυντής Τεχνικών Λύσεων της White Light. «Αυτά τα εργαλεία μας δίνουν τεράστια περιθώρια δημιουργίας ακόμη πιο εντυπωσιακών και ευέλικτων χώρων εικονικής παραγωγής, συνεχίζοντας την πρόοδο και τον μετασχηματισμό σε αυτόν τον τομέα».

    Το Wall for Virtual Production διαθέτει εκπληκτικές δυνατότητες, όπως:

    – Μια βελτιωμένη αναλογία 4:9 που παρέχει ποικιλία επιλογών εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ανάρτησης ή στοίβαξης με άλλες οθόνες για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων σε διαφορετικά περιβάλλοντα παραγωγής.

    – Ρυθμό ανανέωσης 12.288 Hz που ελαχιστοποιεί τις γραμμές τρεμοπαίγματος (flicker lines) και εξασφαλίζει ευκρινές αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από την κάμερα που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης.

    – Τεχνολογία Black Seal Technology+ που παρέχει καθαρά επίπεδα μαύρου. Οι χρήστες θα βιώσουν την εκπληκτική αντίθεση που έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτική στη σκόνη και τα σωματίδια, που είναι συνηθισμένα σε περιβάλλοντα παραγωγής.

    – Επεξεργασία 20-bit για την παρουσίαση ακριβούς χαρτογράφησης χρωμάτων με καταπληκτική ακρίβεια και ακριβή γραμμική κλίμακα του γκρι που αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες κάθε σκηνής. Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν ρεαλιστικές υφές, όγκο και συνεχείς λεπτομέρειες σκιών.

    Τα μοντέλα P1.68 και P2.1 του Wall for Virtual Production είναι πλέον διαθέσιμα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles