22 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    iPhone 15: Όλα τα νέα προϊόντα που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple στο αποψινό event

    Μετράμε πλέον αντίστροφα για το φετινό iPhone event, καθώς αύριο θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το “Wonderlust”. Τέσσερα νέα iPhones και 1-2 νέα Apple Watch μοντέλα αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, τη στιγμή που θα δούμε την εταιρεία να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Ε.Ε., τοποθετώντας θύρες φόρτισης USB-C στις συσκευές της. Οι διαρροές μέχρι στιγμής ήταν αναρίθμητες. Ωστόσο, μέχρι να ανέβει στη σκηνή ο Tim Cook στις 12 Σεπτεμβρίου, δε μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι για τίποτα. Παρόλα αυτά, βρισκόμαστε μερικές ώρες πριν τις αποκαλύψεις. Ας δούμε, λοιπόν, στη συνέχεια, τι σκοπεύει να αποκαλύψει η εταιρεία, με βάση τις μέχρι τώρα διαρροές.

    Πριν ακόμα ξεκινήσει η παρουσίαση του νέου APPLE IPHONE 15 SERIES η VOLTE-TEL Communications για ακόμη μια φορά έχει ήδη προβλέψει για τους πρώτους που θα κάνουν δικό τους το νέο αυτό smartphone καθώς έχει διαθέσιμες θήκες και προστατευτικά οθόνης που είναι ιδανικά για την προστασία του αγαπημένου σας κινητού αλλά και για να του δώσουν ακόμα πιο ξεχωριστό στυλ.

    ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ IPHONE 15 SERIES ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝA ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ matshop.gr ΕΔΩ. ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ – ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ Volte-Tel.gr.

    iPhone 15 και iPhone 15 Pro

    Ανεξαρτήτως με το τι άλλο θα παρουσιάσει η Apple, τα νέα iPhones είναι αυτά που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Αναμένουμε τις «ναυαρχίδες» iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, μαζί με ένα standard iPhone 15 και ένα iPhone 15 Plus. Οι φήμες του προηγούμενου διαστήματος ανέφεραν ότι η εταιρεία φέτος θα λανσάρει το μοντέλο Pro Max ως «iPhone 15 Ultra». Αύριο θα ανακαλύψουμε αν θα επιβεβαιωθεί η φήμη.

    Όσον αφορά το display των νέων smartphones, η Apple φέρεται να έχει «εφοδιάσει» με οθόνη 6.1 ιντσών τα iPhone 15 και 15 Pro και μια οθόνη 6.7 ιντσών τα iPhone 15 Plus και iPhone 15 Pro Max ( ή “Ultra”). Οι οθόνες ProMotion με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, θα παραμείνουν σχεδόν με βεβαιότητα αποκλειστικά στα top μοντέλα. Επίσης, αν και η Apple θα μπορούσε να περιμένει την κυκλοφορία του iPhone 16, για να προλάβει την προθεσμία της ΕΕ σχετικά με τη θύρα φόρτισης, οι φήμες υποστηρίζουν, σχεδόν ομόφωνα, ότι το φετινό iPhone 15 θα είναι αυτό που θα ξεκινήσει την εποχή του iPhone USB-C.

    Άλλη μία αλλαγή που πιθανότατα θα δούμε στη νέα σειρά, έχει σχέση με το Dynamic Island, που η Apple λάνσαρε στα iPhone 14 Pro και Pro Max. Φέτος, όμως οι φήμες θέλουν το Dynamic Island να αποτελεί χαρακτηριστικό και των 4 μοντέλων. Όσον αφορά το υλικό κατασκευής, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι πιθανό να γίνει… παρελθόν και να δώσει τη θέση του σε πιο λεπτά πλαίσια τιτανίου. Η αναβάθμιση του υλικού θα μπορούσε να κάνει τη νέα σειρά «ισχυρότερη, ελαφρύτερη και πιο premium», όπως περιέγραψε ο Mark Gurman του Bloomberg τον Ιούλιο.

    Αν και οι νέες συσκευές αναμένεται να κρατήσουν το ίδιο frosted glass στο πίσω μέρος, οι γωνίες τους θα μπορούσαν να είναι πιο στρογγυλεμένες από ό, τι σε προηγούμενα μοντέλα. Επιπροσθέτως, δεν αποκλείεται να έρθουν με Action Button, όπως αυτό του Apple Watch Ultra, που θα αντικαταστήσει το διακόπτη του «mute». Ένας νέος περισκοπικός φακός, αποκλειστικά για το iPhone 15 Pro Max, είναι το μεγαλύτερο upgrade που λέγεται ότι θα παρουσιάσει η Apple σε επίπεδο κάμερας. Η σειρά iPhone 14 Pro υποστηρίζει οπτικό ζουμ έως και 3x. Στις νέες «ναυαρχίδες» αναμένεται 5x ως 6x.

    Τέλος, σχεδόν σίγουρο «χαρτί» σχετικά με τα χαρακτηριστικά του iPhone 15 είναι ένα ταχύτερο chip επόμενης γενιάς. Τα iPhone 15 Pro και Pro Max φημολογείται ότι χρησιμοποιούν ένα chip 3nm, το A17 Bionic.

    Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra

    Το 2023 πρόκειται να αποτελέσει μια σημαντική χρονιά και για το Apple Watch. Μια αλλαγή που περιμένουμε σε επίπεδο hardware στο Apple Watch Series 9 είναι ένα S9 chip. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο σημαντικό upgrade σε επίπεδο επεξεργαστή από το 2020. Το S9 θα είναι βασισμένο στο A15 chip το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2021 στα iPhone 13. Δε γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όμως οι φήμες κάνουν λόγο για performance boosts και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία. Όσον αφορά το design, είναι μάλλον απίθανο να δούμε σημαντικές αλλαγές, με εξαίρεση ίσως μια επιλογή σε ροζ χρώμα και υποστήριξη Bluetooth 5.3. Το watchOS 10 πιθανότατα θα αποτελέσει το μεγαλύτερο software update για το Apple Watch το 2023. Όσο για το Apple Watch Ultra, αναμένεται επίσης να λάβει ένα update 2ης γενιάς. Το τρέχον μοντέλο κυκλοφορεί σε ένα “φυσικό” χρώμα, που πιθανότατα θα επιστρέψει μαζί με μια πιο σκούρα επιλογή.

    AirPods

    Η απομάκρυνση της Apple από το Lightning και η πορεία προς το USB-C θα είναι πιθανότατα οι μόνες αναβαθμίσεις των AirPods στο φετινό event. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει «νέες» εκδόσεις των σημερινών μοντέλων AirPods, με θήκες φόρτισης που χρησιμοποιούν USB-C αντί για Lightning.

    Software

    Τις επόμενες ώρες θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πρώτες μεγάλες ενημερώσεις λογισμικού της Apple για το 2023: iOS 17, watchOS 10 και (πιθανώς) iPadOS 17. Η Apple ανακοίνωσε τα λειτουργικά συστήματα στο WWDC 2023 και οι τελικές εκδόσεις τους λογικά θα γίνουν διαθέσιμες στο κοινό σύντομα. Αν λάβουμε υπόψη το μοτίβο των τελευταίων ετών, το macOS Sonoma πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, με το iPadOS 17 να ακολουθεί -εάν δεν περιλαμβάνεται στο iOS 17.

    Το iOS 17 περιλαμβάνει νέο StandBy mode, voicemail transcriptions, FaceTime video voicemails, contact posters, NameDrop και predictive text suggestions. Εν τω μεταξύ, το watchOS 10 είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική ενημέρωση από την κυκλοφορία του wearable το 2015.

    Δείτε το event live εδώ:

    Διαβάστε επίσης:

    To HarmonyOS θα κυκλοφορήσει σε… PC; Κίνηση Ματ από την Huawei; (Φήμες)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles