15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Και το Twitter παίζει δυνατά στο “παιχνίδι” της εξαγοράς του TikTok!

    O Πρόεδρος Trump πριν από μερικές ημέρες «πάτησε» το κουμπί και μέσω ενός νέου προεδρικού διατάγματος, διεμήνυσε προς τις εταιρείες κινεζικών συμφερόντων του TikTok και του WeChat ότι εάν δεν πουληθούν σε αμερικανικές εταιρείες, τότε από τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πάψουν τη λειτουργία τους στην προσοδοφόρα αγορά των Η.Π.Α. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Αμερικής πραγματοποίησε και μια ανοικτή πρόσκληση στις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, σύμφωνα με την οποία μπορούν να εξαγοράσουν τις δύο παραπάνω εφαρμογές πριν από το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

    Η πρώτη εταιρεία που εμφανίστηκε και εκδήλωσε ανοικτά το ενδιαφέρον της για το TikTok δεν ήταν άλλη από τη Micosoft, η οποία σίγουρα βλέπει με καλό μάτι την εξαγορά της γνωστής πλατφόρμας, καθώς θα της επιτρέψει να βρει έρεισμα στον κόσμο των social media (όπου η παρουσία της είναι μηδαμινή). Παρόλα αυτά, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και άλλη εταιρεία που θα παίξει δυνατά στην προσπάθεια εξαγοράς του TikTok, καθώς και το Twitter φέρεταινα καλοβλέπει την προαναφερθείσα εξαγορά. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι υπεύθυνοι του Twitter θεωρούν ότι διαθέτουν προβάδισμα έναντι της Microsoft, λόγω του μεγέθους και της παρουσίας της πλατφόρμας στον κόσμο των social media, ωστόσο έμπειροι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι ζημίες που έχει υποστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και το υψηλό χρέος που διαθέτει, αναμφίβολα αποτελούν ένα ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση μιας τόσο μεγάλης αγοράς.

    Φυσικά, εάν τελικά πραγματοποιηθεί ένα deal, τότε αυτό είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας για το Twitter, καθώς μπορεί αυτή τη στιγμή να φαίνεται μικρό συγκριτικά με το Facebook, ωστόσο εάν προστεθούν σε αυτό η δραστηριότητα των 41 και πλέον εκατομμυρίων ενεργών users του TikTok, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για το μέλλον της γνωστής πλατφόρμας. Αναμφίβολα, προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν πολλά ακόμη επεισόδια στο σίριαλ της εξαγοράς του άκρως πετυχημένου TikTok.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles