20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Κατρακύλησε η μετοχή της Sony μετά το deal “μαμούθ” της Microsoft

    Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, ένα τεράστιο deal 70 δισεκατομμυρίων που τάραξε τα «νερά» στη βιομηχανία του gaming, η μετοχή της Sony πήρε την κατιούσα, υποχωρώντας κατά 13% στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγράψει η μετοχή της εταιρείας από τον Οκτώβριο 2008.


    Την ίδια ώρα άλλες εταιρείες παιχνιδιών, όπως η Square Enix και η Capcom είδαν τις μετοχές τους να κάνουν άλμα μεγαλύτερο του 5%, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια ενδεχόμενη εξαγορά τους θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση της Sony στην κίνηση της Microsoft. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εξαγορά, που θα ολοκληρώσει η Microsoft το 2023, εξαλείφει 20 δισ. δολάρια από την αποτίμηση της Sony σε μία μέρα, εξασφαλίζοντας περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας για τις υπηρεσίες του Xbox Game Pass.

    Τι δείχνει η πτώση της μετοχής

    Όλα δείχνουν ότι επέρχονται αλλαγές στον «ορίζοντα» του gaming, αφού η τεράστια γκάμα παιχνιδιών που θα διατίθεται στο Game Pass έρχεται σε αντίθεση με το μοντέλο της Sony στις κονσόλες που βασίζεται σε αποκλειστικούς τίτλους υψηλού προφίλ και πωλήσεις hardware.
    “Η Sony θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση της Microsoft όσον αφορά τα χρήματα που μπορεί να ξοδέψει για να αγοράσει IP δημοφιλούς παιχνιδιού”, δήλωσε ο αναλυτής της Morningstar Research, Kazunori Ito.
    «Η πτώση των μετοχών δείχνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν μήπως η Sony δεν μπορέσει να συνεχίσει να κερδίζει εάν πράγματι ο κλάδος απομακρυνθεί από το μοντέλο hardware στο οποίο βασίζεται», εξήγησε.

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft – Activision Blizzard: 4+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξαγορά του αιώνα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles