18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    “Κόβει” την ανάσα η εικόνα που έστειλε το Curiosity από τον Άρη

    Λίγοι πλανήτες εξάπτουν την ανθρώπινη φαντασία όσο ο Άρης. Η εξερεύνησή του και η αποκάλυψη των άγνωστων πτυχών του κόκκινου πλανήτη αποτελούν πλέον «στοίχημα» για τη NASA, που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μας δώσει διάφορες πληροφορίες.

    Τις τελευταίες ώρες μια μαγική εικόνα, που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει αφίσα, είδε το φως της δημοσιότητας. Το γνωστό rover Curiosity κατέγραψε από την πρόσφατη περιπλάνησή του στις πλαγιές του Mount Sharp στον Άρη μια εικόνα που «κόβει» την ανάσα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η ομάδα της αποστολής εμπνεύστηκε τόσο πολύ από την ομορφιά του τοπίου, που συνδύασε δύο εκδοχές ασπρόμαυρων εικόνων από διαφορετικές στιγμές της μέρας και πρόσθεσε χρώματα για να δημιουργήσει μία σπάνια αφίσα από τον Κόκκινο Πλανήτη».

    Δείτε στη συνέχεια την εντυπωσιακή φωτογραφία που μας έρχεται από τον Άρη:

    Στη δεξιά πλευρά της εικόνας φαίνεται το βραχώδες όρος Ραφαέλ Ναβάρο, ενώ πίσω του βρίσκεται η κορυφή του όρους Sarp. Το Mount Sharp βρίσκεται μέσα στον κρατήρα Gale, μια λεκάνη πλάτους 154 χιλιομέτρων, που σχηματίστηκε από την αρχαία πρόσκρουση. Το απομακρυσμένο χείλος του κρατήρα Gale έχει ύψος 2,3 χιλιόμετρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Άλλους 301 εξωπλανήτες ανακοίνωσε η NASA

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles