24.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
More

    Ξεκίνησαν οι χρεώσεις στο X! Πόσα καλούνται να πληρώσουν οι νέοι χρήστες

    Έχει γίνει σαφές εδώ και μερικούς μήνες ότι οι συνδρομητές που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το X (πρώην Twitter) θα πρέπει σταδιακά να αρχίσουν να πληρώνουν. Ο Elon Musk έχει εκφράσει κατά καιρούς τα σχέδιά του για νέα συνδρομητικά πακέτα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών στη Νέα Ζηλανδία και στις Φιλιππίνες. Το “Not a Bot”, όπως ονομάζεται, απαιτεί από τους νέους χρήστες να πληρώνουν 1 δολάριο ετησίως για να έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    «Από τις 17 Οκτωβρίου 2023 ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε το “Not A Bot”, μια νέα μέθοδο συνδρομής για νέους χρήστες σε δύο χώρες», εξηγεί το X σε σχετική ανάρτηση. «Αυτή η νέα δοκιμή αναπτύχθηκε για να ενισχύσει τις ήδη σημαντικές προσπάθειές μας για τη μείωση του spam, της χειραγώγησης της πλατφόρμας και της δραστηριότητας bot. Αυτό το μέτρο θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τα bots, εξισορροπώντας παράλληλα την προσβασιμότητα της πλατφόρμας με το μικρό ποσό χρέωσης».

    Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι χρήστες θα πρέπει να επαληθεύσουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους και να πληρώσουν το αντίτιμο του 1 δολαρίου εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν βασικές λειτουργίες όπως tweets, retweets, σελιδοδείκτες και likes. Όσοι δεν πληρώσουν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το X μόνο σε λειτουργία ανάγνωσης.  Η εταιρεία δήλωσε ότι προς το παρόν τα τέλη δεν θα ισχύουν για τους υπάρχοντες χρήστες, αφού δεν πρόκειται για ένα μέτρο που στοχεύει στο κέρδος.

    Διαβάστε επίσης:

    LOTR: Gollum: Συγκλονίζει το παρασκήνιο πίσω από το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles