15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Με ΑΙ ετικέτες οι εικόνες σε Instagram και Facebook

    Ο Nick Clegg, πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook, του Instagram και του Threads, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι πλατφόρμες θα αρχίσουν να τοποθετούν ετικέτες σε εικόνες που παράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη.

    Η Meta συνεργάζεται με AI image generators όπως η Midjourney και η Shutterstock για να προσθέσει metadata σε εικόνες που έχουν δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία θα ενεργοποιούν αυτόματα μια ετικέτα κατά τη δημοσίευσή τους. Ο Clegg το παρουσίασε ως ένα κρίσιμο μέτρο ασφαλείας και δήλωσε ότι η εταιρεία θα χτίσει την τεχνολογία μέσα στον επόμενο χρόνο.

    Καλή κίνηση, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Πρώτον, η τεχνολογία δεν θα λειτουργήσει ακόμα σε βίντεο ή ήχο, αλλά ο Clegg υπογράμμισε ότι η Meta θα κατεβάζει οποιοδήποτε βίντεο δεν έχει επισημανθεί και παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη και “δημιουργεί ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο παραπλάνησης του κοινού για ένα θέμα σημασίας”. Δεύτερον, ακόμη και στις εικόνες είναι εύκολο να παρακαμφθεί ο ανιχνευτής της Meta, σύμφωνα με ειδικούς. Όσον αφορά το κείμενο που παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη, ο Clegg ανέφερε ότι θα ήταν ανώφελο η εταιρεία να προσπαθήσει να το αναγνωρίσει και να το επισημάνει όλο, αφού αυτό το πλοίο έχει… σαλπάρει.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι πωλήσεις των tablet πέφτουν… χωρίς αλεξίπτωτο, όμως η Apple δεν “μασάει”!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles