17.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft Edge: Άλμα στα 300 εκατ. χρήστες μετά την ενσωμάτωση του ChatGPT

    Οι web browsers αποτελούν ουσιαστικά την είσοδό μας στο αχανές τοπίο του ψηφιακού κόσμου, επιτρέποντάς μας να εξερευνήσουμε εύκολα το διαδίκτυο. Είτε αναζητάμε πληροφορίες, είτε συνδεόμαστε με άλλους είτε απολαμβάνουμε multimedia content, το πρόγραμμα περιήγησης που επιλέγουμε παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των διαδικτυακών εμπειριών μας.

    Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ωστόσο, φαίνεται πως διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Atlas VPN, ο Microsoft Edge browser κοντεύει να φτάσει τα 300 εκατ. users, καθώς ο αριθμός των χρηστών του αυξήθηκε κατά 50 εκατ. περίπου, λίγους μόλις μήνες μετά την ενσωμάτωση του ChatGPT της OpenAI. Παρόλα αυτά, τα Google Chrome και Safari εξακολουθούν να κυριαρχούν στην εν λόγω αγορά.

    Το Google Chrome έχει σχεδόν 3,4 δισεκατομμύρια χρήστες και βρίσκεται σταθερά στο «θρόνο» του πιο δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης. Η επιτυχία του Chrome οφείλεται στα ισχυρά χαρακτηριστικά του, στο φιλικό προς το χρήστη interface και την απρόσκοπτη σύνδεση με τις υπηρεσίες Google.

    Το Safari της Apple από την άλλη πλευρά, ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο χρήστες πέρυσι και φέτος συνέχισε να αυξάνεται σε 1,1 δισεκατομμύρια χρήστες. Αυτή η ανάπτυξη μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του brand loyalty που ταυτίζεται με την Apple.

    Από τον Απρίλιο του 2022, το πρόγραμμα περιήγησης Opera έχει αυξήσει τον αριθμό χρηστών του κατά 40%, από 109 εκατομμύρια σε 152 εκατομμύρια χρήστες. Ένας από τους κύριους λόγους για την αύξηση είναι το πρόγραμμα περιήγησης Opera GX, το οποίο έχει σχεδιασμό εμπνευσμένο από παιχνίδια και επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύσουν την εμπειρία περιήγησής τους.

    Ο αριθμός χρηστών του Firefox ανέρχεται περίπου σε 150 εκατομμύρια. Η δημοτικότητα του Firefox συνδέεται με τη δέσμευσής του στο privacy, τα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας και μια αφοσιωμένη κοινότητα χρηστών που εκτιμούν τη φύση του ανοιχτού κώδικα.

    Διαβάστε επίσης:

    “Μπλόκο” στην εξαγωγή AI chips προς την Κίνα εξετάζουν οι ΗΠΑ

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles