17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    MindGeek: Αλλάζει… χέρια το Pornhub

    Αλλάζει χέρια η MindGeek, η εταιρεία «κολοσσός» που βρίσκεται πίσω από το Pornhub, το YouPorn και άλλους μεγάλους ιστότοπους που απευθύνονται σε ενήλικες. Οι Financial Times ανέφεραν ότι η νεοσυσταθείσα Ethical Capital Partners εξαγόρασε τη MindGeek για ένα άγνωστο ποσό και ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό μια άγνωστη ομάδα στελεχών και μιας ομάδας διαχείρισης της ECP, που περιλαμβάνει «δικηγόρους και πρώην επενδυτές κάνναβης». Η ECP επιβεβαίωσε επίσης είδηση με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της.

    H MindGeek, η ιστορία της οποίας εξετάζεται και σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix, είναι μια τεράστια αλλά προβληματική εταιρεία. Η εταιρεία κατέχει ιστοσελίδες με αδιανόητα υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά στην πορεία της έχει αντιμετωπίσει σκληρή κριτική, καθώς απέτυχε να εμποδίσει τους χρήστες της να ανεβάζουν ή να βλέπουν παράνομα videos, συμπεριλαμβανομένου υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τα μακροχρόνια προβλήματα, που οφείλονταν κυρίως στην αδράνεια της εταιρείας, κορυφώθηκαν το 2020, όταν η Visa και η Mastercard σταμάτησαν να παρέχουν τις υπηρεσίες του στο Pornhub, ωθώντας το να αφαιρέσει τα περισσότερα από τα videos της πλατφόρμας που προέρχονταν από μη επιβεβαιωμένους χρήστες και να δημιουργήσει ένα υποχρεωτικό σύστημα επαλήθευσης ηλικίας για τους performers.

    Διαβάστε επίσης:

    Meta: “Παγώνουν” τα NFTs σε Facebook και Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles