17 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    “Μπλόκο” στα κρυπτονομίσματα από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

    Πριν από μερικούς μήνες παρακολουθήσαμε την Κίνα να προσπαθεί να βάλει “φρένο” στην ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων, κηρύσσοντας παράνομες τις συγκεκριμένες συναλλαγές. Μια ακόμα χώρα ετοιμάζεται να βαδίσει τώρα στον ίδιο… δρόμο, αυτή τη φορά η Ρωσία.

    Όπως έγινε γνωστό από το Bloomberg, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) έπεισε την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα στη χώρα. Η FSB αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, επειδή οι Ρώσοι όλο και πιο συχνά μεταφέρουν χρηματικά ποσά σε κρυπτονομίσματα στις «ανεπιθύμητες οργανώσεις» και σε Μ.Μ.Ε που θεωρούνται «ξένοι πράκτορες».

    Παράλληλα επισημαίνει ότι στην αντιπολίτευση αναλογεί μόνο ένας ασήμαντος αριθμός συναλλαγών με κρυπτονομίσματα. Ο όγκος των κρυπτονομισμάτων που κατέχουν οι Ρώσοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg, ανέρχεται στα 7 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Στη Ρωσία φυλάσσονται περίπου 17 εκατομμύρια κρυπτοπορτοφόλια.

    Η Κεντρική Τράπεζα άρχισε να παρακολουθεί προσεκτικά τις συναλλαγές των ρωσικών τραπεζών σε κρυπτονομίσματα. Στα τέλη του 2021 είχε αποστείλει στις ρωσικές τράπεζες αίτημα αναφορικά με την συνεργασία τους στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, που αφορούσαν ιδιαίτερα τις συναλλαγές πληρωμών μεταξύ πολιτών, αποδίδοντας την κίνησή της αυτή «στην εκτίμηση των κινδύνων που απορρέουν από το ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

    Διαβάστε επίσης: Προβληματισμός και ανησυχία για τις πτήσεις και το 5G (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles