18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Νέα βόμβα στο gaming! Η Bungie στα χέρια της Sony!

    Ύστερα από την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard, έφτασε η στιγμή και για τη Sony να κάνει την κίνηση της, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της και να δηλώσει ότι δεν… καταλαβαίνει και πολλά από τις “άγριες διαθέσεις” του αντίπαλου στρατοπέδου. Για αυτό και όπως έγινε γνωστό, προχώρησε την εξαγορά της ιστορικής Bungie έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 3.6 δισεκατομμυρίων δολαριών. Αν και η συγκεκριμένη επένδυση δεν μπορεί να συγκριθεί σε μέγεθος με την αντίστοιχη εξαγορά από την Microsoft, παρόλα αυτά είναι μια πολύ καλή κίνηση στην σκακιέρα των εντυπώσεων. Η Bungie είναι το game development studio, το οποίο έχει συνδεθεί με τα Destiny (κυκλοφόρησαν το 2014 και το 2017), αλλά και με το εμβληματικό Halo franchise πάνω στο οποίο δούλεψε από το 2001 μέχρι το 2009, χρονιά στην οποία ουσιαστικά σταμάτησε την αποκλειστική συνεργασία της με την Microsoft, προτιμώντας να τραβήξει το δικό της “ανεξάρτητο” δρόμο.

    Η ανακοίνωση του deal πραγματοποιήθηκε μέσα από το ίδιο το website της εταιρείας και σίγουρα είναι ένα σημαντικό deal που εμπεριέχει μέσα του έντονο το στοιχείο του συμβολισμού, εξαιτίας της σύνδεσης της Bungie με το Halo franchise. Αναμφίβολα, η εξαγορά θα δώσει περαιτέρω ώθηση στους fans του Destiny 2 που παίζουν στις πλατφόρμες της Sony, για αυτό και θα πρέπει να περιμένουμε μπόλικο νέο αποκλειστικό περιεχόμενο. Μάλιστα, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η Bungie δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη ενός νέου IP, για το οποίο όμως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το παραμικρό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles