17 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Νέο wearable αναπτύσσει η Samsung – Προσεχώς το Galaxy Ring!

    Μια νέα «έξυπνη» συσκευή αναπτύσσει η Samsung, η οποία θα διαφέρει αρκετά από τα gadgets που έχουμε συνηθίσει. Σύμφωνα με το TheElec, προσεχώς η εταιρεία θα παρουσιάσει το Galaxy Ring που θα χρησιμοποιεί κυκλώματα κατασκευασμένα από την ιαπωνική Meiko. Το smart ring αποτελεί ένα wearable, το οποίο οι κάτοχοι θα το φορούν όπως ένα κανονικό δαχτυλίδι. Θα διαθέτει διάφορους αισθητήρες που συλλέγουν δεδομένα υγείας και θα τα στέλνει στα smartphones των χρηστών.

    Η Oura προσφέρει ήδη smart rings με ειδικούς αισθητήρες, μπαταρία και υποστήριξη Bluetooth. Τα δαχτυλίδια της εταιρείας ζυγίζουν από 4 έως 6 γραμμάρια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερο από μια εβδομάδα με 80 λεπτά φόρτισης.

    Παρά το γεγονός ότι η Samsung φέρεται να έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του Galaxy Ring, είναι άγνωστο το πότε σκοπεύει να λανσάρει το προϊόν. Θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε μαζική παραγωγή των δαχτυλιδιών μετά την αξιολόγηση του prototype που φτιάχνει μαζί με τη Meiko. Καθώς τα έξυπνα δαχτυλίδια είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με το σώμα του χρήστη σε σύγκριση με τα έξυπνα ρολόγια, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μπορούν να προσφέρουν πιο ακριβείς μετρήσεις.  Ωστόσο, το αίμα που ρέει μέσα από τα δάχτυλα είναι ασθενέστερο από εκείνο στους καρπούς και ένα δαχτυλίδι που τυλίγεται πολύ σφιχτά γύρω από τα δάχτυλα μπορεί να προκαλέσει σφάλματα στη μέτρηση. Παράλληλα, η Samsung προετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο reality headset τον επόμενο χρόνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στην Ανατολική Αττική και στο Λουτράκι Κορινθίας που πλήττονται από πυρκαγιές

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles